Reagerer mot kutt i bredbåndsatsningen

Fylkesråd for næring og miljø, Karin Eriksen, ved fylkeshuset i Tromsø. - Klikk for stort bildeFylkesråd for næring og miljø, Karin Eriksen (Sp). Foto: Lars Åke Andersen.Fylkesråd Karin Eriksen (Sp) frykter de foreslåtte kuttene i den nasjonale bredbåndsatsningen vil ramme små lokalsamfunn i nord hardt.

– Det er svært viktig med etablering av bredbåndstilbud i områder hvor det ikke har et kommersielt grunnlag for investering.  Tilstrekkelig bredbåndskapasitet er vesentlig for drift og vekst i næringslivet så vel som for attraktive lokalsamfunn der unge ønsker å leve og virke. Kraftfullt bredbåndstilbud er også helt avgjørende for sikkerhet og beredskap, sier fylkesråd næring og miljø Karin Eriksen (Sp).

De nasjonale bredbåndsmidlene bevilges av regjeringen, men fordeles regionalt av fylkeskommunen.

Fylkesråd Eriksen (Sp) er svært skuffet over at Solberg-regjeringen ikke prioriterer å sikre et tilstrekkelig bredbåndstilbud til alle i sitt forslag til statsbudsjett for 2022.

– For å nå regjeringens mål om at innen 2025 hvor alle innbyggere og virksomheter skal ha tilgang til raskt bredbåndstilbud, er det svært skuffende at regjeringen kutter for andre året på rad.

Fra 2020 til 2021 ble totalrammen for ordningen ble redusert fra 406 til 356 millioner kroner. I sitt forslag til statsbudsjett for 2022 har Solberg-regjeringen kuttet ytterligere i bevilgningen, fra 356 til 204 millioner kroner.

– Koronapandemien har vist oss den store betydeligheten av tilgang til høykapasitets bredbåndstilbud for både befolkningen generelt og næringslivet spesielt.  Vi må ha en større satsing i hele landet, avslutter fylkesråd Karin Eriksen (Sp).

Til toppen