Regional samling under nordområdekonferansen

Denne uken avholdes Arctic Frontiers i Tromsø. Torsdag samlet fylkesrådslederen de ulike regionrådene og ungdommens fylkesråd til et felles møte.

Stor gruppe mennesker står oppstilt og ser mot kamera. Foto - Klikk for stort bildeFylkesrådslederen i godt selskap, med representanter fra alle regionrådene i Troms og Finnmark, ungdommens fylkesråd samlet med fylkesrådsleder og tre fylkesråder samlet på fylkeshuset i Tromsø, torsdag 2. februar. David Jensen/Arctic Frontiers

Nordområdekonferansen Arctic Frontiers tiltrekker seg regjeringsrepresentanter og andre beslutningstakere fra mange ulike land. Fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap) ønsker også at Arctic Frontiers skal være en møteplass for lokale og regionale aktører, og inviterte de interkommunale politiske rådene og ungdommens fylkesråd inn til et felles møte på fylkeshuset i Tromsø.

Formålet var å diskutere nettopp internasjonalisering i Troms og Finnmark.

Legger til rette for samarbeid

– Vi som møtes i dag har noen mål og ambisjoner vi i fellesskap jobber for. Det handler om å sikre livskraftige lokalsamfunn som er attraktive å flytte til, bo og leve i. Samfunn som klarer tilpasse seg et endret klima og konsekvensene som følger med, og der vi har gode tjenestetilbud for regionens innbyggere. Internasjonalt samarbeid et verktøy vi i større grad kan benytte, sier fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap).

Fylkeskommunen tilrettelegger for internasjonalt samarbeid i regionen. Møtet åpnet døren og oppfordret til å ta i bruk den internasjonale verktøykassen for å oppnå økt verdiskaping og lokal samfunnsutvikling.

Person i profil smiler. Foto - Klikk for stort bildeLavrans Lockertsen representerer ungdommens fylkesråd. Troms og Finnmark fylkeskommune

Ungdommens fylkesråd mener det er viktig å ha et bra samarbeid på tvers av landegrensene. Lavrans Lockertsen tror vi kan finne gode løsninger på noen av våre store samfunnsutfordringer ved å se til våre naboland, og trekker fram fraflytting som en felles utfordring.

– Vi har mange store spørsmål som er vanskelig å løse på egen hånd. For eksempel når det kommer til fraflytting. Det er utrolig vanskelig å vite hva man skal gjøre for å beholde ungdom, men dette er en felles utfordring i nord. Vi trenger samarbeid for å se hva som kan fungere og bli gode løsninger, sier Lockertsen.

Til toppen