Rohde på skoleturné

Bilde av fylkesråd for utdanning Bjarne Rohde sammen med personer tilknyttet Sjøvegan videregående skole. - Klikk for stort bildeSjøvegan videregående skole var første stopp for fylkesråd for utdanning Bjarne Rohde, som 21. februar startet sin skoleturné i Troms og Finnmark. 

På Sjøvegan videregående skole fikk Rohde blant annet en innføring i skolens integreringsarbeid for unge, enslige asylsøkere.

I tiden fremover vil fylkesråden besøke rektorer, elevråd og representanter for ansatte på alle de videregående skolene i fylkeskommunen.

– Viktig å bli kjent

– Jeg er veldig glad for å komme i gang med skolebesøkene allerede nå. Det er viktig å bli kjent med skolene våre, elevrepresentanter og også de som jobber her. Jeg vil gjerne høre om det som fungerer godt og som vi kan la ta med oss videre i arbeidet med å løfte alle skolene, men også om det som ikke er optimalt. Det som vi må gjøre noe med, sier Rohde.

– Imponerende arbeid

Han beskriver besøket hos Sjøvegan som svært interessant:

– Sjøvegan videregående skole har lagt et imponerende arbeid i integreringsarbeidet. Det var svært interessant å få et innblikk i. I tillegg serverer Sjøvegan skolemat fire ganger i uken og er dermed nesten i mål med vårt valgløfte om skolemat hver dag på alle våre videregående skole. Det inspirerer. 

Til toppen