Skal se mot fremtiden

Rundt 100 personer møtes i Vadsø og Berlevåg for å delta på Hydrogenkonferansen.

Kvinne med kort hår og briller smiler foran fylkeshuset i Vadsø. Det er snø på bakken. - Klikk for stort bildeØNSKET VELKOMMEN: Fylkesvaraordfører Heidi Holmgren (Sp) åpnet Hydrogenkonferansen 2023. Karoline Sørensen Brandtzæg

– Denne konferansen ligger som et sentralt tiltak i oppfølging og realisering av strategien, og er en bærebjelke i vårt arbeid med å etablere HydrogenArena Arktis, sa Heidi Holmgren (Sp), fylkesvaraordfører i nye Finnmark fylkeskommune, da hun åpnet Hydrogenkonferansen 2023 på Fylkeshuset i Vadsø.

Konferansen som arrangeres i Vadsø og Berlevåg 1.-3. november, har “Hvordan bygge komplette verdikjeder i Norden?" som tema. 

Utvikling og kunnskap

FORNØYD: Hilde Mietinen er prosjektleder for HyderogenArena Arktis. Hun jobber ved fylkeskommunens næringsavdeling. Karoline Sørensen Brandtzæg

Det er også et spennende program som venter de rundt 100 påmeldte deltakerne, der både verdikjeder, markeder og industriutvikling står på agendaen.

Troms og Finnmark fylkeskommune vedtok i november 2021 strategien Hydrogensone Arktis, etter at Finnmark fylkeskommune tok initiativ til å starte arbeidet i 2019. 

Samarbeid

– HydrogenArena Arktis skal bidra til utvikling, nettverk, erfaringsbygging og kunnskapsoppbygging, og Hydrogenkonferansen som en fast og årlig aktivitet, vil være en viktig del av dette, sa Holmgren og fortsatte:

– I fylkeskommunen tror vi på at vi sammen kan få dette til permanent, og gjerne sammen med våre gode naboer i Sverige og Finland. 

Konferansen arrangeres i år av Troms og Finnmark fylkeskommune, i et godt samarbeid med Energi i Nord, Arctic Energy Partners, Øst-Finnmarkrådet og Vest-Finnmarkrådet. 

Mens programmet starter i Vadsø, går ferden torsdag videre til Berlevåg, hvor det blant annet blir omvisning på Hydrogenfabrikken og Raggovidda vindkraftverk.

Se program for Hydrogenkonferansen 1.-3. november 2023 (PDF, 316 kB)

Til toppen