Skolebesøk i Nordkapp

Bjarne Rohde på besøk på Nordkapp vgs. og Nordkapp maritime fagskole - Klikk for stort bildeBjarne Rohde på besøk på Nordkapp vgs. og Nordkapp maritime fagskole. Foto: Ketil SteigenTettpakket og spennende program preget skolebesøket da fylkesråd for utdanning Bjarne Rohde (SV) besøkte Nordkapp videregående skole og Nordkapp maritime fagskole i Honningsvåg.

Etter en innføring i skolens spennende historie gikk dagen med til omvisninger og samtaler med skoleledelse, lærere, elever og tillitsvalgte. 

Det ble tid til å se både simulatorer og sikkerhetssenteret. Sammenslåingen av fagskolene og den økonomiske situasjonen var selvsagte tema som det ble satt av god tid til å drøfte.

 Jeg er veldig glad for å komme hit å få snakke med ledere, lærere og elever. Jeg har fått klare, gode innspill som jeg definitivt tar med meg videre. Samtidig håper jeg at jeg fikk forklart godt om sammenslåingen av fagskolene slik at noe av bekymringene er dempet. Vi skal følge prosessen tett og det må ikke herske tvil om at formålet er utvikling og ikke nedbygging, sier fylkesråden.

Bakgrunn: Rohde på skoleturné

Skolebesøk korona-utsatt

Skolebesøket var et ledd i en plan fylkesrådet har om å besøke alle videregående skolene i Troms og Finnmark. Besøkene måtte settes på vent i forbindelse med korona-epidemien og nedstengingen av skolene, men tas nå opp igjen. Tidligere har Rohde besøkt Sjøvegan videregående skole og Fagskolen i Troms.

Tana neste

Fylkesråden vil prioritere disse besøkene nå når samfunnet har åpnet seg litt igjen. Neste uke står Tana videregående skole på programmet.

 Disse besøkene er svært verdifulle for meg. Det var synd vi måtte sette dem på vent, men da er det desto bedre å være i gang igjen. Å få snakke direkte med skoleledelse, lærere, elever og tillitsvalgte gir uvurderlig input til den jobben vi skal gjøre. De med skoene på må og skal bli hørt, avslutter fylkesråd Bjarne Rohde (SV).

Til toppen