Slik blir kollektivtilbudet fremover

Illustrasjonsfoto Det ordinære busstilbudet – både skolebusser og rutebusser – vil gå som normalt i Troms og Finnmark fra og med mandag 27. april.

Fra samme dag gjenåpner skolene for 1. - 4. klasse (grunnskolen) og yrkesfag VG2 og VG3 (videregående skole).

Gjenopptar normalruter for buss

I perioden skolene har vært stengt har busstilbudet vært redusert. På grunn av behovet for avstand mellom passasjerene vil busstilbudet returnere til normal drift 27. april. Selv om rutetilbudet nå blir som normalt understreker Troms og Finnmark fylkeskommune at situasjonen i kollektivtrafikken ikke er i en normaltilstand, og at en rekke tiltak og reiseråd må følges for å forhindre smitte.

– Det viktigste rådet vi kan gi er at passasjerer holder god avstand og unngår kollektivreiser hvis de kan, og oppfordrer alle som har mulighet til å kjøre privat om å gjøre det. Vi har, så langt det har vært mulig, planlagt busstilbudet slik at passasjerer skal kunne holde god avstand, sier fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo (Sp) i Troms og Finnmark fylkeskommune.

Nasjonal veileder på plass

Kollektivtrafikkforeningen er en nasjonal bransjeorganisasjon for offentlige aktører som planlegger, kjøper og markedsfører kollektivtrafikktjenester. Denne uken lanserer de en ny veileder for de som tilrettelegger for kollektivtrafikk. Troms og Finnmark fylkeskommune har bidratt i dette arbeidet og sendte 23. april ut informasjon til skoler, kommuner og operatørselskaper.

– Vi har hatt god dialog med alle involverte i ordningene for skoleskyss og tilrettelagt transport, vi går nå i videre dialog for å sikre at informasjonen når ut til foresatte og elever, forteller Ivar B. Prestbakmo (Sp) i Troms og Finnmark fylkeskommune.  

Smittevern for skoleskyss 

De oppsatte bussene har redusert kapasitet med 50 prosent for å sikre god avstand mellom passasjerene. Ved bruk av skoleskyss, er det viktig at elevene sitter med minst ett tomt sete mellom hver elev. Elevene må også holde en meters avstand mens de venter på transport. Det er satt inn ekstra renholdstiltak av transportmidler, og tiltak som begrenser kontakt mellom sjåfører og passasjerer er iverksatt.

– Elevene som har skoleskyss eller tilrettelagt transport skal føle seg trygge når de reiser. Det har vi tilrettelagt for, avslutter fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo (Sp) i Troms og Finnmark fylkeskommune.

Her kan du lese vårt informasjonsskriv om oppstart av skoleskyss og tilrettelagt transport. (PDF, 402 kB)

Til toppen