Slik feires Nasjonal bibliotekdag i Troms og Finnmark

Fasaden til Tromsø bibliotek.  - Klikk for stort bildeTirsdag 1. september markeres Nasjonal bibliotekdag over hele landet. Bibliotekene i fylket markere dagen på forskjellige måter.

De aller fleste bibliotekene har i sommer kjørt lesekampanjer som avsluttes 1. september og de bruker dagen til å markere dette.

I den største nasjonale lesekampanjen deltok nesten 4000 barn og de leste over 40 000 bøker.

I Finnmark turnerer Mari Moen Holsve som er forfatteren av fortellingen som er laget til årets kampanje. Hun besøker Hammerfest 1., Vadsø 2. og Alta 3. september.

Tromsø bibliotek markerer dagen med amnesti på purregebyr. Du må komme med bøkene – nytter ikke å ringe, er beskjeden.  Barnebokbussen står utenfor biblioteket og den er absolutt verdt et besøk.

Nye og brukervennlige nettsider er nå på plass og flere av bibliotekene bruker dagen til å vise frem disse. Dette gjelder blant annet Senja, Sørreisa og Skjervøy bibliotek.

Nasjonal bibliotekdag skal synliggjøre bibliotekene ovenfor beslutningstagerne og folk flest. Norsk bibliotekforening er eier og initiativtaker til kampanjen og har foreslått årets tema som er skolebibliotek.

Vi ønsker alle bibliotek i fylket lykke til med markeringene. 

Til toppen