Sommerskole i matematikk

Klikk for stort bildeLærere ved Nordkapp videregående skole skal hjelpe elever i matematikk før de begynner på videregående. Foto: Else M. LundalAvgangselever i grunnskolen i utdanning øst (Finnmark) får nå et unikt tilbud om digital sommerskole i matematikk. Målet er ekstra motivasjon og faglig påfyll før de begynner på videregående skole.

- Det er første gangen vi prøver på å gi et slikt tilbud, og vi ønsker å gi dette tilbudet til elever som ønsker å øke motivasjonen i matematikkfaget og skal starte på videregående skole til høsten. Dette tilbudet skal også være en hjelp til elevene i en vanskelig skoletid med koronasituasjonen som er i verden nå, sier leder for utdanning øst, Margunn Blix.

Kurset starter i siste uka av skoleåret for elevene i år og går inn i sommerferien med tre dager undervisning. Totalt seks dager.

God støtte

Sommerskolen har mottatt støtte fra Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge slik at halvparten av kostnadene deles mellom utdanning øst og stiftelsen. Daglig leder i stiftelsen Rolf Eigil Bygdnes sier i en uttalelse:

- Vi har stor tro på at dette tilbudet vil gjøre elevene bedre rustet til å starte på videregående skole til høsten. Det er imponerende at utdanning øst på kort tid setter opp et høyaktuelt tilbud med digital undervisning i matematikk. Vi håper flest mulig benytter seg av tilbudet.

Lærere fra Nordkapp

Det er lærere fra Veksling Losa ved Nordkapp videregående skole som står for undervisninga. Dette er lærere som har lang erfaring med digital undervisning. Lærerne vil være til stede hver dag i sanntid, og det legges opp til motiverende og praktiske matteøvelser.

-Elevene trenger kun en pc og hodetelefoner med mikrofon for å delta i undervisningen, sier Blix.

I tillegg kan hun opplyse at alle avgangselevene som deltar og møter opp på sommerskolen, vil være med i trekninga av en iPad.

Praktisk informasjon:

Undervisning uke 25: 17., 18. og 19. juni

Undervisning uke 26: 22., 23. og 24. juni

Påmelding skjer til nordkapp.vgs.no, og fristen for å melde seg på er satt til 10. juni.

For ytterligere informasjon ta kontakt med Sirin Figenschou Høyen 404 51 242

Til toppen