Sommerskole kan berge karakterene

En elev går med bøker i hendene. - Klikk for stort bildeGratis sommerskole tilbyd for de som har karakteren 1 i enkelte fag. Tilbudet gis ved noen videregående skoler i Finnmark. Kajsa Marie Johansen, Alta videregående skole Årets elever som har karakteren 1 i fellesfag på yrkesfag får en ny sjanse til å kvalifisere seg til videre skolegang eller læreplass gjennom sommerskoler i Finnmark.

Sommerskoler arrangeres for yrkesfagelever og lærlinger i Utdanning Øst (Finnmark). Det betyr at årets elever som har karakteren 1 i fellesfag på yrkesfag får en ny sjanse til å kvalifisere seg til videre skolegang eller læreplass gjennom sommerskoler i Finnmark.

Kursene er også for tidligere års elever og lærlinger som har strøket (IV eller 1) i ett eller flere fag.

Nærmere informasjon om hvilke fag som tilbys på den enkelte skole og reglene for lokalgitt eksamen og privatist eksamen, gis av skolen som arrangerer sommerskole.  

Gratis tilbud

Sommerskoletilbudet (PDF, 5 MB) er gratis. Noen av skolene tilbyr gratis frokost og lunsj. Det er mulig å melde seg på flere kurs dersom det er praktisk tilrettelagt for det av skolen. De videregående skolene har forskjellig oppstartdato så de som er interessert i å gjennomføre sommerskole må sjekke oppstartstidspunkt på aktuell skole ved påmelding.

Økonomisk støtte

Troms og Finnmark fylkeskommune har fått tildelt midler fra Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge for å arrangere sommerskoler for yrkesfagelever. 

Sommerskole tilbud på fire videregående skoler i utdanning øst (Finnmark):

Hammerfest, Alta, Kirkenes og Vadsø videregående skoler gjennomfører sommerskoler i fagene matematikk, naturfag og engelsk. Hvilke fag som tilbys i den enkelte videregående skole er avhengig av påmelding.

Til toppen