Stort kompetanseløft i Nordkapp

Fylkesrådet satser stort på Nordkapp videregående skole. Rundt 30 millioner kroner avsettes på budsjettet til nye investeringer.

Et større bygg på en liten topp i et bybilde. I forgrunnen ser man en havn og en fiskebåt. Sola skinner. - Klikk for stort bildeNordkapp videregående skole i Honningsvåg. Sunniva Tønsberg Gaski/TFFK

Nytt utstyr og nybygg vil styrke skolens kurstilbud både for petroleumsnæringa, men også fiskerinæringa vil ha nytte av investeringene.

– Det er viktig for kompetansen i nord at vi også har slike fasiliteter i regionen. Jeg synes også det forteller mye om kvaliteten på det fylkeskommunen leverer at Equinor gjennomfører denne storsatsinga. Det er jeg svært fornøyd med, sier fylkesråd for kunnskap og integrering, Bjarne Rohde (SV).

Store tiltak

Her er investeringene som skal gjøres på skolen i Honningsvåg:

  • Beredskapssenter og garasje 12.201.000 kr. 
  • Utvikling kurs og kompetanse 3.126.000 kr.
  • Simulator 5.000.000 kr.
  • Gasscontainer 5.600.000 kr. 
  • Innkjøp utstyr 5.533.000 kr.

Skolen kan i tillegg tilby kurs til mange aktører med det samme utstyret, både innenfor offshore og onshore aktivitet og til opplæring innenfor fiskeri og maritime fag.  

Sikkerhetssenteret fornyes betydelig med mye nytt utstyr og nybygg, og vil være et «kompakt» sikkerhetssenter når alt er lokalisert på et samlet område. Miljøaspektet vil bli bedre ivaretatt i drift av senteret etter at oppgraderingene er gjort.

Inngikk avtale

Troms og Finnmark fylkeskommune inngikk i desember i fjor en avtale med Equinor.

Selskapet satser langsiktig i nordområdene, og ønsker å være med på å utvikle og ytterligere styrke spisskompetansen som allerede finnes ved Nordkapp videregående skole.

Rohde sa da at dette blir et viktig løft på utdanningssiden for både Nordkapp og Finnmark.

– Gode løsninger

Fylkesråd for økonomi og kultur Ronald Wærnes i grønn genser og mørk skjorte i naturomgivelser utenfor fylkeshuset i Vadsø. - Klikk for stort bildeFylkesråd for økonomi og kultur Ronald Wærnes (Sp) Sunniva Tønsberg Gaski/TFFK

Også fylkesråd for økonomi og kultur, Ronald Wærnes (Sp), deler gleden.

– De investeringer som gjøres på Nordkapp VGS vil løfte kvaliteten i utdanninga i betydelig grad og gjøre utdanninga ytterligere aktuell for ungdom i vår region. Jeg vil i denne forbindelse gi Equinor honnør for solide finansielle bidrag til det løft som nå skjer ved skolen, sier Wærnes.

Fylkesråd for samferdsel, Agnete Masternes Hanssen (Ap) er enig.

– Det er gledelig at vi har funnet en så god løsning med samarbeid mellom skolen og næringslivet. Nå kommer det rekordstore investeringer i Nordkapp, noe jeg håper bidrar til videre utvikling av Nordkapp i framtida, uttaler hun. 

Positive ringvirkninger

Equinors direktør for leting og produksjon i Barentshavet, Knut Vidar Larssen, sa da avtalen ble inngått at Equinor satser langsiktig i nordområdene.

– Vi ønsker å være med på å utvikle og ytterligere styrke spisskompetansen som allerede finnes ved Nordkapp videregående skole. Avtalen vil gi positive ringvirkninger i lokalsamfunnet både i form av investeringer ved skolen, styrking av undervisninga i Honningsvåg, men også ved at en økt mengde personell vil besøke og trene hyppigere i Nordkapp kommune, og slik bidra til verdiskaping lokalt, sa han.

Til toppen