Tarjei Jensen Bech (Ap) er ny fylkesordfører

En mann står bak en talerstol. I forgrunnen sitter tre ungdommer.  - Klikk for stort bildeTarjei Jensen Bech (Ap) tar offisielt over fylkesordførervervet under fylkestinget 14. desember 2021. Hanne H. Lille, Troms og Finnmark fylkeskommune Fra 14. desember er Tarjei Jensen Bech (Ap) fylkesordfører i Troms og Finnmark. Jensen Bech har vært fungerende fylkesordfører siden Ivar B. Prestbakmo (Sp) gikk inn som stortingsrepresentant.

– Jeg ser det på som en stor ære å få bli fylkesordfører i Troms og Finnmark, det er stort for en enkel sjøsame og kven fra Hammerfest, uttaler kommende fylkesordfører Tarjei Jensen Bech (Ap).

Han lover å gjøre sitt beste og være en fylkesordfører for alle innbyggere i Troms og Finnmark.

– Uavhengig av etnisitet, seksuell orientering, hudfarge eller at folk bare er seg selv, skal jeg være en fylkesordfører for alle. Tankene mine går også til min avdøde far, jeg er sikker på at han ville vært stolt og skulle ønske han fikk oppleve det.

Tarjei Jensen Bech ble i 2019 valgt inn som fylkestingsrepresentant for Arbeiderpartiet i Troms og Finnmark. Han har siden 2019 innehatt vervet som fylkesvaraordfører.

Med sine 29 år blir Tarjei Jensen Bech tidenes yngste fylkesordfører, ikke bare i Troms og Finnmark, men også i tidligere Troms fylkeskommune og tidligere Finnmark fylkeskommune.   

Tarjei Jensen Bech (Ap) vil være fylkesordfører så lenge Ivar B. Prestbakmo (Sp) møter på Stortinget for Landbruks- og matminister Sandra Borch.

Til toppen