Til lykke med Kvenfolkets dag!

Fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo ved fylkeshuset i Tromsø. - Klikk for stort bildeFylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap). Foto: Lars Åke Andersen. Vi bor i en landsdel av tre stammers møte – nordmenn, samer og kvener. Det er en selvfølge for Troms og Finnmark fylkeskommune å markere denne dagen, fordi vi ønsker å feire mangfoldet og vår felles kulturarv i regionen.

Hilsen på Kvenfolkets dag fra fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap).

Her kan du lese saken på kvensk

Kvenfolkets dag har vært markert siden 2014 og det er gledelig å se at oppslutningen rundt dagen øker hvert eneste år. Kvensk språk og kultur har lenge vært usynliggjort, men er nå i ferd med å løftes fram i lyset.  De siste årene har vi sett en fantastisk vekst i aktiviteten for å styrke kvensk språk og kvensk/norskfinsk kultur. Vi håper denne blomstringen fortsetter.

I år heiser vi kvenflagget foran fylkeshuset for tredje året på rad, og markerer dagen på fylkestingssamlingen. Folk kan oppleve et mangfold av digitale arrangement og jeg vil oppfordre alle til å bruke dagen til å gjøre seg kjent med denne delen av vår kulturarv.

Det er slik vi ønsker å bygge denne regionen. Ved å være stolte av våre kulturelle røtter bygger vi egenart, selvtillit og skaperkraft. Den kvenske kulturarven har en selvfølgelig plass i vår samtid og i utviklingen av vår region.

La oss fortsette dette gode arbeidet også i framtiden.

Til lykke med Kvenfolkets dag!

Til toppen