Tuben på havneterminalen er åpnet

Nå er den nye tuben på havneterminalen endelig åpnet, og hurtigbåtpassasjerene kan nå gå nesten tørrskodd til båtene mellom terminal og kai.

Fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo (Sp), fylkesråd for samferdsel Kristina Hansen (Ap) og havnedirektør Jørn-Even Hanssen klippet snora og tok den første offisielle turen gjennom tuben fredag 3. januar kl 13:00.

- Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Det er en god dag i dag. Dette er noe Troms og Finnmark fylkeskommune, Tromsø Havn og ikke minst passasjerene kan være utrolig glad for i tiden som kommer, sier fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo (Sp).

Rulletrapp og heis

Tuben vil bidra til en enkel og god reiseopplevelse for passasjerene, og spesielt de med mye bagasje, barnevogn eller bevegelseshemning vil oppleve det som enklere å komme seg fra terminal til hurtigbåt. De som har assistansebehov eller plassreservasjon vil i tillegg gis prioritert adgang gjennom et nytt slusesystem.

- Den nye tuben har to rulletrapper, vanlig trapp og heis. Det har også vært viktig i denne prosessen å sikre en god og enkel reise for alle reisende, også de med spesielle behov, sier fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo (Sp).

Godt samarbeid

Den nye tuben har kostet 23 millioner kroner. Troms fylkeskommune har gitt tilskudd på 10 millioner kroner, resten har blitt dekket av Tromsø Havn.

- I utforming av nybygget har vi hatt et tett og godt samarbeid med Troms fylkeskommune og Troms fylkestrafikk, og med Peab Bjørn Bygg som har levert på tid, kostnad og kvalitet, sier havnedirektør Jørn-Even Hanssen i Tromsø Havn.

Noe arbeid gjenstår

Det siste som gjenstår, er å fjerne den gamle trappen inne i terminalen, og støpe igjen gulvet for å få et større og bedre venteareal for passasjerene.

- Det blir trangt om plass i en periode på inntil åtte uker og det kommer til å bli krevende logistikk for de reisende. Vi vil på forhånd beklage for ulempene, men kan forsikre alle at vi gjør vårt ytterste for å få på plass en moderne og kundevennlig terminal forteller havnedirektør, Jørn-Even Hanssen.

Til toppen