Utdeling av Kongens fortjenstmedalje til Reidun Laura Andreassen

En glad Reidun Laura Andreassen blir fotografert av tidligere kollegaer etter tildelingen av Kongens fortjenstmedalje. Her ser vi Andreassen lene seg over bordet mens hun ler. - Klikk for stort bildeEn glad Reidun Laura Andreassen blir fotografert av tidligere kollegaer etter tildelingen av Kongens fortjenstmedalje. Sunniva Tønsberg Gaski Den 22. september ble Kongens fortjenestmedalje utdelt til Reidun Laura Andreassen for hennes innsats i tidligere Finnmark fylkeskommune.

– Reidun, gratulerer med tildelingen av Kongens Fortjenstmedalje, en ære - å bli hedret av Kongen. Du blir på denne måten belønnet for særlig samfunnsgavnlig innsats, innleder fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo (Sp) i sin tale.

Andreassen begynte i Finnmark fylkeskommune i 1989 og var fylkeskonservator i Finnmark i 18 år. Hun hylles også for arbeid knyttet til samarbeidet med Russland. Tidligere i sin tid i Finnmark fylkeskommune tok Andreassen initiativ til en delegasjonsreise for nordnorske museer til Murmansk og Arkhangelsk fylker. Et arbeid som har pågått i 30 år.

– Det blir omfattende å komme inn på alle områder som Reidun har jobbet med, men arbeidet med den unike bergkunsten i Alta må nevnes. Bergkunsten i Alta omfatter som kjent helleristninger og hellemalerier som ble innskrevet som en del av verdensarven i 1985, forteller Prestbakmo.

Fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo (Sp) holder tale under seansen. I forgrunnen ser vi et pent tildekt bord, og deltakere som sitter. Prestbakmo taler engasjert og gestikulerende. - Klikk for stort bildeFylkesordfører Ivar B. Prestbakmo (Sp) holder tale under seansen. Sunniva Tønsberg Gaski   Hun berømmes for at hun innen arbeidet med verdensarv gjorde en betydelig innsats for å etablere et tettere samarbeid mellom verdensarvstedene i Norge, og opprettelsen av Norges verdensarv.

Les mer om Andreassens brede arbeidsinnsats i talen til fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo:

Tale fra fylkesordføreren (PDF, 49 kB)

Andreassen bidro også stort i etableringen av Steilneset minnested i Vardø.

Tidligere kollega Liv Helene Willumsen holder tale for Andreassen. Til venstre ser vi ordfører Wenche Pedersen (Ap). Vi ser en deltaker i forgrunnen.  - Klikk for stort bildeTidligere kollega Liv Helene Willumsen holder tale for Andreassen. Til venstre ser vi ordfører Wenche Pedersen (Ap). Sunniva Tønsberg Gaski Tidligere kollega, Liv Helene Willumsen, arbeidet tett med Andreassen i forbindelse med minnestedet.

–  Reidun har vært en pådriver og viste stort engasjement i utformingen av Steilneset minnested. Uten det arbeidet som Reidun har lagt ned når det gjelder både faglig drøfting og organisering, samt drive frem Steilneset, så hadde denne fabelaktige plassen muligens ikke blitt en realitet, sa Willumsen i sin tale til Andreassen.

Ordfører Wenche Pedersen (Ap) var også tilstede.

– Beskrivelser som «En innovativ, produktiv og dyktig pådriver (…) Ektefølt og utrettelig engasjement, stor iver, faglig dyktighet og gode evner til å planlegge, etablere og bygge nettverk.», heter det i begrunnelsen for tildelinga av Kongens fortjenestemedalje. Du har gjort et formidabelt arbeid og vært en pionér i kulturarvfeltet i vårt fylke og i vår region. Du fortjener all mulig hyllest og ros – Kongen har også sett dette, sa Pedersen.

Pedersen overrakte Kongens fortjenstmedalje til Andreassen etter talen.

Her får Andreassen festet Kongens fortjenstmedalje av ordfører Wenche Pedersen (Ap). Man ser kun en hånd som fester medaljen på dressjakken. Medaljen er i sølv. - Klikk for stort bildeHer får Andreassen festet Kongens fortjenstmedalje av ordfører Wenche Pedersen (Ap). Sunniva Tønsberg Gaski   En rørt Andreassen avsluttet seansen med en takketale.

Andreassen holdt takketale. I forgrunnen ser vi deltakere. Foran henne står det blomsterbuketter. - Klikk for stort bildeAndreassen holdt takketale. Sunniva Tønsberg Gaski  – Jeg vil også si at Finnmark fylkeskommune har vært en god arbeidsgiver som har gitt meg og mange andre mulighet til selvutvikling gjennom store og spennende prosjekt som også har gitt meg mulighet til å bidra til utvikling av Finnmark. Denne anledningen gir meg også mulighet til å reflektere over mine 30 år i denne organisasjonen og takke noen av de fantastiske menneskene som har gjort det mulig for meg å bidra til mange av de prosjektene som jeg har arbeidet med i løpet av min karriere, sa Andreassen.

Kongens fortjenstmedalje

Kongens fortjenstmedalje ble stiftet av Kong Haakon VII 1. februar 1908. Den deles ut som belønning for innsats av særlig samfunnsgavnlig natur på områder som kunst, kultur, vitenskap, næringsliv, sosialt og humanitært arbeid. Kilde: Kongehuset

Til toppen