– Veldig bra møte med statsråden

Fem mennesker står oppstilt for bilde, de har på seg pent kontortøy. De smiler. De er inne i kontorlokaler. - Klikk for stort bildeFra venstre: statssekretær Nancy Porsanger Anti (Sp), fylkesråd for økonomi og kultur, Ronald Wærnes (Sp), Bjørn Arild Gram (Sp), Kommunal- og distriktsminister, fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) og statssekretær Ole Gustav Narud (Sp) Ingvild Sahl/Kommunal- og moderniseringsdepartementet Fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) med følge møtte kommunalministeren fredag om prosessen med delinga av Troms og Finnmark fylkeskommune.

– Møtet gikk veldig bra, sier fylkesrådslederen etter møtet i dag hos Kommunal- og moderniseringsdepartementet i Oslo.

Foruten Mo deltok fylkesråd Ronald Wærnes og Øystein Ruud og Stein Ovesen fra administrasjonen fra Troms og Finnmark fylkeskommune og kommunalminister Bjørn Arild Gram (Sp) med sitt følge.

Viktige punkter

Ifølge Mo gikk de gjennom viktige punkter som de tvangssammenslåtte fylkeskommunene må levere ei utredning på. Denne må være levert innen første mars 2022. Ministeren har tidligere innvilget søknaden fra landets nordligste fylkeskommune.

– Vi hadde en runde på innholdet som skal være med i utredninga, som økonomi og kostnader. Vi fikk en garanti om at departementet dekker nødvendige kostnader ved selve oppdelinga, sier Mo.

Fortalte om prosessene

Delegasjonen fra Troms og Finnmark fylkeskommune fikk orientert statsråd Gram om den politiske og den administrative prosessen med oppdeling. Fylkestinget skal om to uker behandle saken om dette.

Kommunalministeren har påpekt flere ganger at 1.1.2024 er datoen for at Troms og Finnmark fylkeskommune igjen skal være to organisasjoner, og at tiden det tar trengs.

– Den formelle oppdelingsdatoen blir 1.1.2024, så det vi skal gjøre er å få til en smertefri prosess, sier fylkesrådslederen.

Til toppen