Vi lytter – Mii guldalit

– Nå må hele Norge lytte. Det var oppfordringen til fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap) da dugnaden «Vi lytter» ble presentert i Tromsø tirsdag 16. mai.

Ni mennesker poserer på rekke ute på Stortorget i Tromsø. - Klikk for stort bildeDet var et bredt lag som presenterte dugnaden «Vi lytter». F.v.: Konsernsjef Liv B. Ulriksen i SpareBank 1 Nord-Norge, rektor Dag Rune ved UiT Norges arktiske universitet, administrerende direktør Trude Nilsen i Næringsforeningen i Tromsøregionen, sametingsråd Runar Myrnes Balto, ordfører Gunnar Wilhelmsen i Tromsø kommune, fylkesrådsleder Kristina Torbergsen, kinosjef Sebastian Henriksen på Aurora kino Fokus, administrerende direktør i Aurora Kino IKS Geir Martin Jensen og daglig leder Shilan Ghadani i Tromsø Sentrum AS. Troms og Finnmark fylkeskommune.

Bakgrunnen for dugnaden er den kommende rapporten om fornorskningen av samer, kvener og skogfinner som Sannhets- og forsoningskommisjonen skal overrekke Stortinget 1. juni.

Sakte-TV

I anledning overrekkelsen skal rapporten leses opp i sin helhet fra Nasjonalteaterets hovedscene og sendes direkte på NRK.  

Fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap) er stolt over at det var Kvääniteatteri som tok initiativ til høytlesningen som har fått tittelen «Norge lytter – En scenisk lesning av Sannhets- og forsoningskommisjonens rapport».

Bredt lag

Sammen med et bredt lag fra Tromsøs offentlige og private sektor oppfordrer hun nå ikke bare Tromsø, men hele Norge til å delta i dugnaden «Vi lytter!».

– Jeg er veldig glad for det lokale og regionale initiativet som nå er tatt, med UiT Norges arktiske universitet i spissen. Men fornorskningen gjelder oss alle – fra nord til sør, majoritet og minoritet. Nå må hele Norge lytte, oppfordrer fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap).

Totalt var det åtte aktører som var samlet for å presentere dugnaden «Vi lytter!». Og hvert på sitt vis har de lagt planer for å inkludere flest mulig i dugnaden.

I tillegg til fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap) deltok følgende:

 • Ordfører Gunnar Wilhelmsen i Tromsø kommune
 • Rektor Dag Rune ved UiT Norges arktiske universitet
 • Kinosjef Sebastian Henriksen på Aurora kino Fokus
 • Administrerende direktør i Aurora Kino IKS Geir Martin Jensen
 • Administrerende direktør Trude Nilsen i Næringsforeningen i Tromsøregionen
 • Daglig leder Shilan Ghadani i Tromsø Sentrum AS
 • Konsernsjef Liv B. Ulriksen i SpareBank 1 Nord-Norge
 • Fylkesrådsleder Kristina Torbergsen, Troms og Finnmark fylkeskommune
 • Sametingsråd Runar Myrnes Balto, Sametinget

Her kan du lese mer om Sannhets- og forsoningskommisjonens arbeid

Bilde av et rødt klistremerke med gul skrift hvor det står "Vi lytter". - Klikk for stort bildeDisse klistremerkene skal Tromsø sentrum AS dele ut til forretninger i byen. Ser du et slikt i vinduet på en butikk 1. juni betyr det at NRK-sendingen vises inne i lokalet. Troms og Finnmark fylkeskommune.
Til toppen