Vil ha ledige og permitterte på skolebenken

Fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo på fylkeshuset i Tromsø. - Klikk for stort bildeBjørn Inge Mo (Ap), fylkesrådsleder. Foto: Lars Åke AndersenFylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) håper ledige og permitterte arbeidstakere benytter mulighetene som finnes til å formalisere sin kompetanse.

– Vi er fortsatt i en situasjon der mange er ledige eller permitterte i Troms og Finnmark, og vi vet at mange mangler et eller flere fellesfag for å gjøre seg ferdig med sin videregående opplæring, sier fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap).

Han håper så mange som mulig benytter seg av mulighetene som finnes, og understreker at næringslivet i regionen har et stort behov for arbeidstakere med formell kompetanse.

Ta kontakt

Fylkeskommunen tilbyr både gratis eksamensforberedende kurs, samt individuell veiledning til personer som nå er arbeidsledige eller permitterte.

Tilbudene er aktuell for de som for eksempel har strøk i et eller flere fag eller sluttet før skole- eller læretiden var over, og som nå er ledig eller permittert og ønsker å fullføre en studie- eller yrkeskompetanse.

Begge tilbudene er gratis og fylkesrådsleder Mo (Ap) oppfordrer de som er usikker på veien videre til å ta kontakt med fylkeskommunen.

– Alle som tar kontakt med oss vil få informasjon og individuell veiledning om sine rettigheter og muligheter innen videregående opplæring. Å formalisere egen kompetanse vil ikke bare påvirke din egen livssituasjon, det vil også skape en positiv utvikling i nord.

Les mer om eksamensforberedende kurs her

Les mer om vårt veiledningstilbud til ledige og permitterte her

Til toppen