Vil markedsføre tiltakssonen

Fylkesrådet vil sette av 1,3 millioner kroner til markedsføring av tiltakssonen. – Vi må gjøre vårt for å vise at vi har en attraktiv region å både bo i og å flytte til, sier fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap).

En smilende Kristina Torbergsen poserer bak et samisk og norsk bordflagg. - Klikk for stort bildeKristina Torbergsen (Ap) og fylkesrådet har satt av 1,3 millioner til markedsføring av tiltakssonen. Sunniva T. Gaski/TFFK.

Det er i budsjettforslaget til fylkesrådet at satsinga på tiltakssonen vises.

– Jeg tenker at vi har det beste utgangspunktet for å fortelle om virkemidlene i tiltakssonen for Nord-Troms og Finnmark. Måten vi gjør det på er å sette av 1,3 millioner kroner til markedsføring av sonens innhold. I tillegg har vi satt ned et eget innspillspanel som vi setter av 200 000 kroner til, sier fylkesrådslederen.

Tiltakssonen ble etablert tidlig på 1990-tallet. Statens virkemidler for de 25 nordligste kommunene i Norge er stort sett de samme, med unntak av økte stipender og nedskriving, og gratis barnehage som kom i årets statsbudsjett. Det drives likevel ingen ekstra markedsføring av disse.

Tar ansvar

– Vi tar derfor grep. Nordområdene er viktig for oss som bor her og for nasjonen Norge. Jeg er glad for at vi har fått plass til disse midlene på budsjettet. Jeg er også glad for at allerede 1. juni er det møte i det nyoppnevnte innspillpanelet, sier Torbergsen.

I panelet sitter deltakere fra flere samfunnsområder fra Nord-Troms og Finnmark. Panelet skal gi sine innspill, basert på egen erfaring, men også på rapporten som Vista analyse laget på vegne av Kommunal- og distriktsdepartementet.

Gleder seg til å starte

– Vi tror at det er viktig at de som bor i tiltakssonen er de som vet best hva som fungerer og hva man ønsker seg i framtida. Jeg gleder meg til å starte dette arbeidet, avslutter Torbergsen.

Tidligere i vinter vedtok fylkesrådet å bevilge 1,125 mill. kr til en kommunikasjonskampanje for godt omdømme og markedsføring av tiltakssonen. Nå styrker altså Troms og Finnmark fylkeskommune dette arbeidet ytterligere.

Til toppen