Oppfordrer til bruk av munnbind ved kollektivreiser i Alta og Hammerfest

En buss fra Snelandia tar på passasjerer ved et busstopp. - Klikk for stort bildeReisende med kollektivtrafikken i Alta og Hammerfest oppfordres til å bruke munnbind. Troms og Finnmark fylkeskommune kommer nå med en innstendig oppfordring til bruk av munnbind for de som reiser med kollektivtransport i Alta og Hammerfest.

Bruk munnbind

Troms og Finnmark fylkeskommune oppfordrer innstendig til bruk av munnbind der hvor det er vanskelig å holde god nok avstand. Dette gjelder:

  • Alle hurtigbåtlinjer i Finnmark
  • Alle busser i Alta og Hammerfest
  • Alle busser til og fra Alta og Hammerfest
  • Salong om bord på følgende ferger:
    • Linje 560 Strømsnes-Kjerringholmen
    • Linje 550 Korsfjord-Nyvoll

Hold avstand og følg reiseråd

Det er forventet mye trafikk de kommende dagene i forbindelse med pinsen. Publikum oppfordres til å følge reiseråd for kollektivtrafikken, holde avstand og unngå unødvendige reiser.

Følg med på www.snelandia.no for gjeldende reiseråd.

Samarbeider med lokale myndigheter

Troms og Finnmark fylkeskommune har god dialog med det kommunale smittevernapparatet. Det er ventet lokale forskrifter i både Alta og Hammerfest, og publikum oppfordres til å følge med og lytte til lokale myndigheter. Oppfordringen kan bli et kommunalt krav eller påbud.

Det gjøres fortløpende vurderinger og ting kan endre seg på kort tid, også i resten av regionen. Alle i Alta og Hammerfest oppfordres til å følge med i mediene og på de kommunale nettsidene for å holde seg oppdatert om situasjonen.

Riktig bruk av munnbind

De som reiser anbefales å sette seg inn i FHIs råd og retningslinjer for riktig bruk av munnbind.

Anbefalinger knyttet til munnbind - FHI

Til toppen