Smitten sprer seg

En person vasker et bord med en flaske og et stykke papir. - Klikk for stort bilde Christina Jørstad, Alta videregående skole (Pressemelding 8. november). Dette er en statusrapport per søndag 8. november kl. 20.00 for tiltak i de videregående skolene i Troms og Finnmark fylkeskommune for kommende uke, alle basert på kommunenes smittemyndigheters råd:

Tromsdalen vgs: Alle elever og ansatte i karantene, basert på smittemyndighetenes råd. Alle elever er testet.

Ishavsbyen vgs: 6 elever smittet, 4 nye i løpet av helgen. Alle elever og ansatte i karantene, basert på smittemyndighetenes råd. Nye positive smittsvar i kveld. Avventer testing av alle elever, kun noen få er testet.

Kongsbakken vgs: Alle elever og ansatte er testet, noen klasser enda i karantene, men mange elever er tatt ut av karantenen. Smittemyndighetene har tilrådd kun digital opplæring en tid fremover.

Kvaløya vgs: 1 elev med smitte oppdaget søndag, noen klasser satt i karantene. Avventer ytterligere råd fra smittemyndighetene. Skolen har veksling mellom digital og stedlig opplæring i kommende uke basert på smittemyndighetenes råd.

Breivang vgs: Skolen har veksling mellom digital og stedlig opplæring i kommende uke basert på smittemyndighetenes råd.

Nordkjosbotn vgs: Nye positive smittetilfeller oppdaget i helgen, skolen har over 50% av elever og ansatte i karantene og resten har veksling mellom digital og stedlig opplæring basert på smittemyndighetenes råd.

Alta vgs: 2 smittetilfeller oppdaget i dag, og pga ukontrollert smitte er alle skolens ansatte og elever satt i karantene fra i dag basert på smittemyndighetenes råd.

Dette betyr at omlag 5000 av TFFKs ca. 8800 elever er under tiltak basert på smittemyndighetenes råd, i form av enten karantene eller veksling mellom digital og stedlig opplæring. Det er et økende antall i karantene. Ingen er under tiltak fra skoleeier eller skolene selv, alt er basert på de ulike kommunenes smittemyndigheters råd.

Til toppen