Glad for oppløsningsvedtaket

Fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) smiler - Klikk for stort bildeFylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) er glad for at Stortinget har vedtatt oppdeling av Troms og Finnmark fylkeskommune Trond Magne Henriksen/TFFK

– Gledelig, og dette har vi jobbet for. Det sier fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) etter at Stortinget tirsdag ettermiddag vedtok oppløsning av Troms og Finnmark.

– Vi har hatt oppdeling av tvangssammenslåinga i vår politiske plattform. Derfor er det gledelig at vi nå har nådd den historiske milepælen, sier Mo.

Demokratisk poeng

Fylkesrådslederen og resten av rådet har vært opptatt av den demokratiske dimensjonen, og ikke minst av avstander:

– Jeg er overbevist om at utfordringene i Troms vil løses best i og av Troms, og det samme i Finnmark. Dagens regjering har også klart forstått de store avstandene i dagens storfylke; det er tusen kilometer fra Vardø i øst til Harstad i vest. Solberg-regjeringa viste liten forståelse for disse argumentene.

Mo sier at det har vært en krevende tid for fylkesrådet, samtidig som at rådet har fulgt opp velgernes ønsker.

Takker ansatte

– Jeg vil benytte anledninga til å takke de ansatte som har vært i en tøff omstillingsprosess. De har samtidig klart å levere gode tjenester til brukerne våre. Nå skal vi forberede oss på best mulig måte for to nye fylkeskommuner – vi utgjør begge fylker en utrolig viktig del av Norge. Vi skal fokusere på utvikling, avslutter Mo.

Les mer om vedtaket og saken på Stortingets sider

Til toppen