Pressemeldinger

Fylkesråder går av

  Fylkesråd for plan, økonomi og kultur i Troms og Finnmark fylkeskommune, Anne Toril Eriksen Balto (Sp), ønsker å fratre som fylkesråd.

Vil ha ny avtale med Murmansk

  Fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) ønsker ny samarbeidsavtale mellom de to nabofylkene i Norge og Russland.

– Samisk bør ikke være valgfritt

Fylkesråd Anne Toril Eriksen Balto (Sp) frykter at samisk språk blir nedprioritert om det blir valgfritt for språkvitaliseringskommuner og bykommuner med særlig ansvar for samisk språk, å svare brukerne sine på samisk.

– Positivt klimabidrag

Fylkestinget har i dag vedtatt Hydrogensone Arktis – Strategier for hydrogensatsing i Troms og Finnmark.

MS Hollendaren setter kursen nordover

– Den nye kombibåten til Troms og Finnmark fylkeskommune vil innen kort tid starte seilasen nordover, og vil snart være klar for passasjerer, sier fylkesråd Kristina Hansen (Ap).

Flere tar kontakt med elev-, lærling- og mobbeombudene

Gjennom skoleåret 2020/21 har elev-, lærling- og mobbeombudene i Troms og Finnmark blitt kjent med 306 historier om barn og unge som ikke føler seg trygge eller godt nok ivaretatt i sitt læremiljø.

Fylkeskommunen i samarbeid om tang og tare

Troms og Finnmark fylkeskommune er nå blitt med som samarbeidspartner i tareklyngen Norwegian Seaweed Cluster.

Camping- og reiselivskonferansen i Alta arrangeres 19. oktober

    19. oktober arrangeres camping- og reiselivskonferanse i Alta; en viktig møteplass for campingnæringen, reiselivet og offentlig forvaltning i Troms og Finnmark.

Ber om 10 millioner til Finnmarksløpet

Fylkesråd for næring og miljø, Karin Eriksen (Sp), ber den nye regjeringen ta inn Finnmarksløpet som fast post på statsbudsjettet.

Solberg-regjeringen kutter i internasjonalt samarbeid i nord

– Solberg-regjeringens forslag til kutt på totalt 36 millioner kroner i de såkalte Interreg-midlene, svekker Norges nordområdepolitikk, sier fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap).

Til toppen