– Bardufoss skal styrkes som helikopterbase

Fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap) er både glad og lettet over regjeringens varslede innkjøp av nye maritime redningshelikopter.

En smilende kvinne poserer foran kameraet. I forgrunnen står et samisk og et kvensk flagg.  - Klikk for stort bildeAt alle de seks nye helikoptrene skal ha base på Bardufoss er noe fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap) ikke forventer debatt rundt. TFFK

 – Dette er en sak som gir tredobbel glede for en fylkesrådsleder fra Troms og Finnmark. For det første er jeg opptatt av sikkerheten til menneskene som jobber på havet. Havet og verdiskapingen som skjer hver dag langs vår kyst har alltid vært en livsnerve for oss både i Norge og for her nord, og de som skaper denne verdien for Norge skal også føle sikkerhet i sin arbeidshverdag, sier fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap).

Det andre fylkesrådslederen gleder seg over er tempoet i anskaffelsen det legges opp til for de seks nye Sea Hawk maritime redningshelikoptrene. Etter den svært langvarige og kronglete veien man har vært igjennom med de nå skrotede NH-90 helikoptrene siden 2001, er det viktig fra et sikkerhetsperspektiv i en urolig verden at disse nye kommer på plass så raskt som mulig. Nå legger regjeringen opp til at de første tre helikoptre skal være på plass allerede i 2025.

– Og for det tredje er jeg glad for at det solid oppbygde helikoptermiljøet på Bardufoss sikres gjennom dette innkjøpet. Bardufoss skal fortsatt være Norges og forsvarsfylket Troms sin spydspiss for forsvarets helikopter, og det at det satses videre her er en forutsetning som jeg naturlig legger til grunn for regjeringens beslutning om å bruke 12 milliarder kroner til innkjøp av nye helikopter. At alle de seks nye helikoptrene skal ha base på Bardufoss, er noe jeg ikke forventer debatt rundt, sier fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap).

Til toppen