Beredskapsøvelse i Ballesvikskartunnelen og i Breitindtunnelen

Onsdag 31. mai og torsdag 01. juni gjennomføres det beredskapsøvelser i to tunneler på Senja.

Det er et tunnelinnslag. - Klikk for stort bildeDet holdes en beredskapsøvelse i Ballesvikskartunnelen på onsdag.

Onsdag 31.05. holdes det beredskapsøvelse i Ballesvikskartunnelen på fv. 86. Tunnelen vil derfor være stengt mellom kl. 11.00 og kl. 13.00.

Breitindtunnelen på fv. 862 vil være stengt torsdag 01.06. mellom kl. 11.00 og kl. 13.00.

Trener på uforutsette hendelser

Troms og Finnmark fylkeskommune er vegeier for alle fylkesveitunnelene og har lovpålagt ansvar om å arrangere øvelser i naturlig størrelse og under forhold som er så realistiske som mulig.

Hensikt med torsdagens øvelse er å øve på uforutsette hendelser i tunnelen. Gjennom øvelsen får de involverte etater trent på bruk av sikkerhetsutstyr i tunnelen, kommunikasjon, samarbeid og redningsinnsats på tvers.

Jevnlig gjennomføring av øvelser bidrar til at involverte aktører blir bedre kjent med sine oppgaver, rutiner og samarbeidet på tvers i forbindelse med innsats i tunneler. Ifølge tunnelsikkerhetsforskriften skal det holdes øvelser i naturlig størrelse hvert fjerde år.

Hendelser i tunneler

Det kan være utfordrende å handtere hendelser i tunneler. Dette skyldes at det er et avgrenset område og at tunneler ofte er flere kilometer lang med utgang bare på hver ende. I tillegg kan det oppstå utfordringer med støy og dårlig sikt, spesielt ved røykutvikling. Derfor er det er viktig å øve på forskjellige scenarier i tunneler, slik at alle aktører er best mulig forberedt.

Oppdatert informasjon finnes på 175.no

Til toppen