Får nye 9,7 millioner til Fremtidens hurtigbåt

En hurtigbåt i full fart på åpent, blått hav. - Klikk for stort bildeIllustrasjonsfoto: ESNA.Miljødirektoratet tildeler 9,7 millioner kroner til Troms og Finnmark fylkeskommune sammen med Trøndelag, Nordland og Vestland fylkeskommuner.

Tildelingen er en toppfinansiering av Fremtidens hurtigbåt som kommer i tillegg til de 55,9 millioner kronene som ble tildelt prosjektet i 2020.En smilende fylkesråd Agnete Masternes Hanssen foran fylkeshuset i Vadsø.  - Klikk for stort bildeFylkesråd for samferdsel i TFFK, Agnete Masternes Hanssen (Ap). 

Dette for å sikre at fire av seks leverandører som er inne i konkurransen Energieffektivt design, går videre til neste prosjektfase. Opprinnelig budsjett hadde kun rom til å ta tre leverandører videre i prosjektet. 

Sikrer større variasjon

Målet med konkurransen Energieffektivt design er å få utviklet hurtigbåter som bruker 30 prosent mindre energi enn dagens hurtigbåter.

– Tildelingen sørger for at det blir en større variasjon på konsepter som får mulighet til å utvikle seg som fremtidens nullutslippshurtigbåt, sier fylkesråd for samferdsel i Troms og Finnmark fylkeskommune, Agnete Masternes Hanssen (Ap). 

Anerkjennelse

– Det er også en anerkjennelse av det gode arbeidet som fylkeskommunene legger ned i prosjektet Fremtidens hurtigbåt i kampen for å redusere maritimt klimagassutslipp, sier fylkesråden.

Deltakelsen i Fremtidens Hurtigbåt ble igangsatt av tidligere Finnmark fylkeskommune, og det er også Avdeling Kollektiv Finnmark som vil følge dette videre.

Les mer: Miljødirektoratet om tildelingen

Les også: Jakten på fremtidens hurtigbåt er i gang

Til toppen