Krever å få beholde dagens fordeling fra Havbruksfondet

Fylkesråd Karin Eriksen - Klikk for stort bildeFylkesråd for næring og miljø Karin Eriksen (Sp). Foto: Harald F. Hereide/Troms og Finnmark fylkeskommuneEt overveldende flertall i Troms og Finnmark fylkesting ga torsdag en klar melding til regjeringen:

Vi godtar ikke omfordeling fra kommuner og fylker til stat. Dette er ikke i tråd med de intensjoner som lå til grunn da Havbruksfondet ble opprettet.

– Vi er klar over at det ligger an til et forlik under behandlingen i Stortinget i morgen. Vi er også klar over at forliket er noe bedre enn regjeringens utgangspunkt. Men det er fremdeles et ran fra kystkommunene og fra fylkene, uttaler fylkesråd for næring og miljø Karin Eriksen (Sp) og legger til:

– Jeg skjønner ikke hvordan regjeringa, i tider som er knalltøffe for kommuner og fylker, velger å foreslå kutt i midler som er helt avgjørende verktøy for samfunnsutvikling i kommuner og fylker langs kysten vår.

Etter mer enn 500 medieoppslag og massiv motbør er ikke dette godt nok, mener en indignert Eriksen.

– Det holder ikke at kommuner og fylker nå «bare» taper 35 prosent, vi forlanger at dagens fordeling opprettholdes! Dette har 40 representanter stilt seg bak i fylkestinget for Troms og Finnmark fylkeskommune.

Kommunenes og fylkenes netto tap gjennom Regjeringen og Frps forlik er (estimat)

  • For 2020, 35% tap i forlik (70 % i revidert)
  • For 2020 og 2021 sett under ett 20 % tap i forlik (50 % i revidert)
  • For perioden 2022/2023/2024 et tap på 25 % tap i forlik (40 % i revidert)

Kontakt:

Karin Eriksen (Sp)
Fylkesråd for næring og miljø
Send e-post
Telefon: 41 26 79 77

Til toppen