Nå blir det skibuss til Kattfjordeidet

Allerede til helgen kan skiglade tromsøværinger ta skibussen til Kattfjordeidet.

Det er en vegbilde fra Kattfjordeidet. - Klikk for stort bildeTil helgen går det skibuss til Kattfjordeidet. TFFK

Fylkeskommunen setter opp skibuss i helgene og flere avganger i påsken. Tilbudet varer fra og med 1. april til midten av mai, avhengig av vær og føre.  

Samarbeid

Fylkesråd for samferdsel, Agnete Masternes Hanssen (Ap) og ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) i Tromsø kommune er glade for å kunne bidra til å utvide skibusstilbudet i Tromsø. De er begge strålende fornøyd og har pakket sekken med kvikklunsj og appelsiner - klar for tur til Kvaløya. 

– Vi i Troms og Finnmark fylkeskommune er glad for at vi sammen med Tromsø kommune har funnet en løsning som sikrer brøyting av utfartsparkering på Kattfjordeidet, og et nytt busstilbud til våre innbyggere og turister, sier en fornøyd fylkesråd for samferdsel, Agnete Masternes Hanssen (Ap).

– I Tromsø kommune er vi opptatt av å legge til rette for et aktivt liv og tilrettelegging for å ta i bruk vår flotte natur, og ingenting er bedre enn at vi får til et spleiselag mellom kommunen og fylkeskommunen for å få til dette, sier ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap).

Utvidet skibusstilbud

Skibussen til Tønsvika og Snarbyeidet er allerede et populært tilbud for skientusiaster i byen. Kattfjordeidet har lenge vært en attraktiv destinasjon for både toppturer og familieutflukter på ski. To av de mest besøkte skidestinasjonene i byen kan du nå ta bussen til.

 – Vi tror at tilbudet vil slå an og håper at både vær og befolkning bidrar til å gjøre dette til en suksess, sier fylkesråd for samferdsel, Agnete Masternes Hanssen (Ap).

Lørdager og søndager

Avgang mot Kattfjordeidet med Troms fylkestrafikks linje 422 fra Havneterminalen på Prostneset lørdag og søndag klokken 09:00 og 11:00. Retur kjører til Prostneset fra Sommarøy 12:30 og 14:30. Det er cirka en halvtimes kjøretid til Kattfjordeidet fra både byen og Sommarøya. Retur mot byen er på Kattfjordeidet circa 13:30 og 15:00. Detaljert reiseinformasjon vil være tilgjengelig i Troms Reise-appen og på fylkestrafikk.no i løpet av fredag.

Påske

I påskeuken kjører skibussen til Kattfjordeidet torsdag, fredag og mandag til samme tider som lørdager og søndager.

Husk å sjekke værmelding før du drar på tur.

Skredvarsling finner du her

I Troms fylkestrafikks sanntidskart kan du se om bussen er i rute

Til toppen