På høring om oppdeling av Troms og Finnmark fylkeskommune

Bilde av Bjarne Rohde - Klikk for stort bildeBjarne Rohde, fylkesråd for utdanning. Foto: Lars Åke Andersen Lars Åke Andersen Tirsdag møter fylkesråd for utdanning Bjarne Rohde, på vegne av fylkesrådet, på høring på Stortinget.

Saken dreier seg om et representantforslag fra SV om å åpne for at tvangssammenslåtte fylker som ber om det, skal få bli oppdelt igjen.

Bjarne Rohde ser fram til å framføre fylkesrådets budskap foran kommunal- og forvaltningskomiteen.

– Dette er en viktig sak for oss. Vi gikk til valg på å arbeide for at Troms og Finnmark oppdeles til to fylker igjen. Tvangssammenslåing er en uverdig måte å behandle befolkninga på. Det er ikke sånn man skal gå fram. Så det er en selvfølge for oss å benytte mulighetene til å gjenta dette budskapet, sier han.

Rohde sier at fylkesrådet i Troms og Finnmark ønsker tvangssammenslåing erstattet med tett, frivillig samarbeid. Fylkesrådets politiske plattform er klar også på dette punktet.

– Vi ønsker tvangssammenslåinga opphevet. Det er imidlertid kun Stortingets flertall som kan sørge for at dette skjer. Derfor er det viktig å delta på høringa, avslutter Rohde.

Tvangssammenslåtte Viken fylke møter også på høringa.

Til toppen