Ronald Wærnes går av som fylkesråd i Troms og Finnmark

Fylkesråd for økonomi og kultur, Ronald Wærnes (Sp) går ut av fylkesrådet i Troms og Finnmark fylkeskommune. Ole K. Josefsen (Sp) overtar.

Fylkesråd for økonomi og kultur Ronald Wærnes i grønn genser og mørk skjorte i naturomgivelser utenfor fylkeshuset i Vadsø. - Klikk for stort bildeTidl. fylkesråd for økonomi og kultur, Ronald Wærnes (Sp) Sunniva Tønsberg Gaski/TFFK

Wærnes går av i dag, og har vært fylkesråd siden 1. november 2021.

– Jeg har over tid kjent på behovet for å komme hjem til ordførerjobben i Båtsfjord som jeg forlot midlertidig da jeg takket ja til å bli fylkesråd. Vi har nylig avlevert fjorårsregnskapet for Troms og Finnmark fylkeskommune samt at andre større økonomisaker er forberedt og avlevert for fylkestingsbehandling i juni. Jeg fant derfor at tidspunktet nå kunne være riktig for å tre tilbake fra fylkesrådsposten, sier avtroppende fylkesråd Ronald Wærnes.

– Rollen som fylkesråd har vært svært givende. Jeg kommer til å savne alle de flotte ansatte i fylkeskommunen. Jeg vil også takke mine politiske kolleger for godt og konstruktivt samarbeid, sier Wærnes.

Fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap) takker Ronald Wærnes for innsatsen han har lagt ned for folk i Troms og Finnmark.

– Ronald har bidratt med sin brede erfaring på en nyttig måte i fylkesrådet og har representert fylkesrådet på en utrolig flott måte.  Jeg ønsker Ronald lykke til på hjemmebane og jeg håper at erfaringen som fylkesråd kommer godt med i utviklingen av Båtsfjordssamfunnet, uttaler Kristina Torbergsen (Ap).

En mann i dress står uten for en teglstensbygning. Han smiler til kamera. - Klikk for stort bildeFylkesråd for økonomi, Ole K. Josefsen (Sp). Sunniva Tønsberg Gaski/TFFK

Ole K. Josefsen (Sp) fra Sør-Varanger blir ny fylkesråd

Ole K. Josefsen (53) fra Kirkenes blir Ronald Wærnes sin etterfølger som fylkesråd. Josefsen har lang fartstid som lokalpolitiker i Sør-Varanger for Senterpartiet. Han representerer partiet både i kommunestyre og formannskap. I tillegg er Josefsen medlem av flere råd og utvalg lokalt. Josefsen har også vært 2. nestleder i Senterpartiet i Finnmark. I det sivile er Ole K. Josefsen rådgiver i skatteetaten.

Til toppen