Synliggjør Finnmark under Arctic Race

Fylkesrådet lanserer #snakkfinnmark under sykkelrittet Arctic Race i august. – Vi tenker det er viktig å bidra til god Finnmarksprofilering, sier fylkesrådsleder Kristina Torbergsen (Ap).

Mange profesjonelle syklister er klare for sykkelritt i godt vær  - Klikk for stort bildeSyklistene ved start under Arctic Race i Vadsø i 2018. Harald Hereide/TFFK

Arctic Race of Norway har blitt arrangert i ti år i Nord-Norge. I august går etappene i Vest-Finnmark. Her vil Finnmarksdelen av landets nordligste fylkeskommune profilere utviklingsmulighetene mens rittet pågår – og i forkant.

Stor utbredelse

Arctic Race sendes på TV og har en stor oppslutning av seere internasjonalt. I tillegg er det stor oppslutning av publikum og mange aktører i perioden 17.– 20 august.
– Vi tenker å bruke denne arenaen som Arctic Race of Norway gir oss. Det handler om både de gode historiene i Finnmark, men også å vise fylkeskommunens rolle som en utviklingsaktør, sier Torbergsen etter fylkesrådets vedtak.

Nytt tiltak

Fylkesrådslederen forteller at Troms og Finnmarks aktiviteter og deltakelse i år skal synliggjøres og markedsføres under den nye paraplyen som kalles #snakkfinnmark. 
– #snakkfinnmark blir en arena for samfunnsutvikling og samfunnsdialog. I tillegg til både synlighet og kontakt med aktører og innbyggere, så vil vi delta og bidra på en større konferanse i Alta dagen før den første etappen, sier fylkesrådslederen.

En rekke personer fra Finnmark fylkeskommune holder opp banner med teksten #minjobbfinnmark - Klikk for stort bildeAnsatte i Finnmark fylkeskommune profilerte seg da Arctic Race startet i Vadsø i 2018. Harald Hereide/TFFK

God tilnærming

Det er Kulturdepartementet som har bevilget 15 millioner kroner til de to fylkeskommunene Nordland, og Troms og Finnmark. Disse midlene går til Arctic Race of Norway gjennom en profileringsavtale.
– Jeg er sikker på at seere verden rundt får gode bilder fra Finnmark. Å promotere Nord-Norge som en turistdestinasjon blir en viktig del av avtalen vi har inngått med arrangøren. Men like viktig er tilnærminga til de som jobber, lever og bor i Finnmark, avslutter Torbergsen.

Se fylkesrådets vedtak

Til toppen