Virkemiddelaktører på kommunebesøk

Den 1. februar går startskuddet for en to måneder lang turné til alle kommunene i Øst-Finnmark.

Fylkesråd for plan, næring og miljø Karin Eriksen i grå kjole i naturomgivelser utenfor fylkeshuset i Vadsø. - Klikk for stort bildeFylkesråd for plan, næring og miljø Karin Eriksen (Sp). Sunniva Tønsberg Gaski/TFFK

Se turnéoversikt i tabellen nederst i saken.

Troms og Finnmark fylkeskommune, Innovasjon Norge, Forskningsrådet og næringshagene i regionen skal i fellesskap reise rundt på kommunebesøk for å treffe næringsliv, kommuner og utviklingsaktører.

Formål med turnéen er å styrke dialog og samhandling, spre informasjon om tilskuddsordninger og utviklingstiltak, samt mobilisere gode prosjekter.

Les mer om første møte i Vadsø! Her finner du også programoversikt. De andre arrangementene kommer i vår kalender fortløpende.

Fylkesråd deltar

Fylkesråd for næring, plan og miljø, Karin Eriksen (Sp), skal delta på deler av turnéen.

– Samfunnsutvikling krever regionalt samarbeid og god kjennskap til muligheter og utfordringer lokalt. Fylkeskommunen har et overordnet samfunnsutvikleransvar og er meget fornøyd med at vi nå samordner oss med noen av våre viktige samarbeidspartnere og møter kommuner og næringsliv på deres hjemmebane, forteller fylkesråden.

Innovasjon Norge er medarrangør

 

En kvinne står ute og har på seg dunjakke, hun smiler til kamera. - Klikk for stort bildeRegiondirektøren for Innovasjon Norge (regionkontor Arktis), Linda Beate Randal. Innovasjon Norge

Regiondirektøren for Innovasjon Norge (regionkontor Arktis), Linda Beate Randal, understreker at de nå skal dra ut sammen med viktige samarbeidspartnere for å tilby deres tjenester.

– Dette er vi veldig glade for. Finnmark har store utfordringer, spesielt når det gjelder demografi, men vi har enorme positive muligheter når det gjelder næringsliv og verdiskaping, forteller hun.

Hun sier vi må fremstå som en attraktiv region.

– Vi må få satt strøm på våre muligheter fordrer dette at vi utfordrer oss selv, og viser ved praktisk arbeid at vi har samme mål og jobber for det beste for Finnmark. Da blir vi best, avslutter regiondirektøren.

Turnéoversikt

Turnéoversikt
Når Hvor
1. februar Vadsø
21. februar Gamvik
22. februar Lebesby
23. februar Vardø
21. mars Båtsfjord
22. mars Berlevåg
23. mars Sør-Varanger
29. mars Tana
30. mars Nesseby

I løpet av året vil også kommunene i vest få besøk.

Til toppen