Friluftslivets uke 2022

Ett barn og en voksen med ryggsekker går på linje oppover en slak fjellrygg med blå himmel og mektige fjelltopper med snøflekker i bakgrunnen. - Klikk for stort bildeIllustrasjonsbilde Eivind Høstmark Borge 3. – 11. september feires natur og friluftsliv gjennom en hel uke fullstappet med aktiviteter.

I løpet av friluftslivets uke (3.-11. september) kan du velge mellom 100 uteaktiviteter i Troms og Finnmark fra frivillige organisasjoner, friluftsråd og kommuner. Som ordførerturer, bålsamtaler, nærturer, packrafting, kulturminnedager, samisk friluftsdag og åpning av dagsturhytter.

– Jeg håper flest mulig får en smakebit av vår vakre natur i løpet av uka, sier fylkesråd for økonomi og kultur Ronald Wærnes (SP).

Fylkesråd for økonomi og kultur Ronald Wærnes i grønn genser og mørk skjorte i naturomgivelser utenfor fylkeshuset i Vadsø. - Klikk for stort bildeFylkesråd for økonomi og kultur Ronald Wærnes (Sp) Sunniva Tønsberg Gaski/TFFK Hele programmet finner du på friluftslivetsuke.no

Frivillighetens år

Friluftslivets uke er et av signalarrangementene i Frivillighetens år 2022. Uka gir et glimt av det frivillige arbeidet som gjøres hele året, med alt fra merking av løyper til organiserte lavterskel-turer.

–  Frivilligheten gjør en uvurderlig innsats for å skape gode friluftslivsopplevelser, sier Wærnes.

  • Troms og Finnmark fylkeskommune har støttet Friluftslivets uke med kr. 60.000 til Forum for Natur og Friluftsliv (FNF) Troms og kr. 20.000 til FNF Finnmark. Tilskuddsmidlene forvaltes på vegne av Miljødirektoratet.
  • Fylkeskommunen vil i løpet av høsten lyse ut en rekke tilskuddsordninger for tilrettelegging og friluftslivsaktivitet som vil kunne bidra til enda mer naturglede i tiden framover.
Til toppen