Holder kurs i selvmordsforebygging

Selvmord er et stort samfunnsproblem. Fylkeskommunen tilbyr kurs til alle kommuner i Finnmark om «førstehjelp ved selvmordsfare».

En kvinne med foldede hender i fanget sitter å prater med noen. Man kan se vedkommende i forgrunnen. Man ser ikke ansiktene. - Klikk for stort bildeIllustrasjonsfoto Priscilla Du Preez/Unsplash

Selvmord er et komplekst samfunns- og folkehelseproblem. Hvert år tar om lag 650 personer livet sitt i Norge. Årsakene til selvmord er sammensatte og ofte resultat av ulike faktorer. Les mer om selvmordstanker og selvmord på HelseNorge sine nettsider.

Troms og Finnmark fylkeskommune tilbyr alle kommuner i Finnmark kurs i «førstehjelp ved selvmordsfare». Kurset er et samarbeid med Vivat selvmordsforebygging.

Kursene tilbys i første omgang til de som jobber i helse- og sosialsektoren og undervisningssektoren.

7.-8. juni 2023 ble det første kurset avholdt i Havøysund.

9.-10. oktober avholdes kurs i Båtsfjord kommune.

11.-12. oktober avholdes kurs i Vardø. Helse- og sosial- og Opplæringssektoren fra Vadsø er invitert.

18.-19. oktober 2023 Førstehjelp ved selvmordsfare i Sør-Varanger kommune/ Kirkenes.

21.-22. november 2023 Førstehjelp ved selvmordsfare i Gamvik kommune/ Kjøllefjord.

5.-6. desember 2023 Førstehjelp ved selvmordsfare i Kautokeino kommune/ Kautokeino.

Alle kurs er fulltegnet.

Vardø, Båtsfjord, Vadsø, Kautokeino og Gamvik er med i folkehelseprogrammet «tiltaksutvikling innen program for folkehelse i kommunene».

Tiltaksprogrammet skal gjøre kommunene i stand til å styrke psykisk helse og rusforebygging som del av kommunenes folkehelsearbeid, samt heving av kommunenes kompetanse på utvikling, implementering og evaluering av kunnskapsbaserte tiltak.

Visste du at Verdensdagen for selvmordsforebygging er 10. september? Finn nærmeste markering av dagen her. Finn markeringen nærmest deg.

Trenger du noen å snakke med?

Hjelpetelefonen 116 123 er Mental Helses gratis døgnåpne telefontjeneste for alle som trenger noen å snakke med. Du kan være anonym og de har taushetsplikt. Telefonen er åpen hele døgnet, alle dager i uken, året rundt.

Til toppen