Nye Fiskeprell i Troms og Finnmark

Barna fra Medkila barnehage koste seg under Fiskesprell. Foto: TFFKMandag 21.juni var Fiskesprell hos Medkila barnehage i Harstad. Under ledelse av kokk Henning Johansen fikk barna lage laksetaco, som ble tilberedt over bål og spist ved gapahuken i nærområdet.

Til stede var også fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen, NRK, Harstad Tidene og fylkeskontakt for Fiskesprell i Troms og Finnmark Anne Steigen.

Helsefremmende matgledeKokk Henning Johansen lærte barna å lage laksetaco over bål. Foto: TFFK.  

Fiskesprell er et samarbeid mellom Helse- og omsorgsdepartementetNærings- og fiskeridepartementet og Norges sjømatråd, som sammen med fiskesalgslagene finansierer programmet. 

Fylkeskommune mottar midler fra Fiskesprell for å gjennomføre tiltak som bidrar til økt sjømatkonsum blant barn og unge. Programmet bidrar også til implementering av myndighetenes anbefalinger for mat og måltider i barnehage og skole gjennom kurs og materiell.

I samarbeid med Midtre Hålogaland Friluftsråd og en mat – og turglad gjeng i Medkila barnehage, ble det mandag arrangert en halvdag i sjømatens tegn under selveste festspill-uka. Ikke bare var dette en spennende dag for store og små, det var en forsmak på det fylkeskommunen håper vil være en lang rekke Fiskesprell-kurs i tiden fremover.

Interesse for sjømat i barnehagen

Det er flere barnehager – fra lengst nord til lengts sør i fylket – som ønsker besøk av kursholdere fra Fiskesprell. Etter en tid med lavere aktivitet og restriksjoner som følge av korona-pandemien er det gledelig å være i gang med nye Fiskesprell fra høsten.

Du kan lese mer om Fiskesprell her

Kontakt fylkeskontakt for Fiskesprell i Troms og Finnmark her

Til toppen