Vellykket start på Frivillighetens år

Gruppebilde av representanter fra forskjellige frivillige organisasjoner - Klikk for stort bilde Frivillighet Norge 18. og 19. januar ble Frivillighetens år sparket i gang i Troms og Finnmark med markeringer i hele fylket.

Fylkesråd for økonomi og kultur, Ronald Wærnes (Sp), hold blant annet appell under en større markering med Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF), 19. januar. Sammen med styreleder i TIFF, Kristin Røymo, og frivillighetskoordinator Sigbjørn Pettersen, roste de frivilligheten fra scenen.

– Frivilligheten er limet i samfunnet. Den holder oss sammen, gir engasjement, glede og verdi, både for de som gir og de som mottar, sa fylkesråd for økonomi og kultur, Ronald Wærnes (Sp) til de rundt 200 oppmøtte.

– Årlig bidrar frivillig arbeid med en verdiskapning på rundt 78 milliarder kroner. Desto viktigere er fundament for fellesskap. Grunnlaget for å møtes, lære, dele og være aktive. Frivilligheten har så mange dimensjoner, og jeg blir berørt av hvordan den bygger samhold, møteplasser og mening, fortsatte fylkesråden.

Fylkesråd Wærnes avsluttet med å rette en stor takk til alle som bidrar til Norges største lagarbeid. Han beskrev innsatsen frivilligheten legger ned som uvurderlig.

En pangstart på året

Med bålpanne og god stemning stilte en rekke organisasjoner opp som uvurderlige bidragsytere i feiringen. FNF Troms, Ishavskysten friluftsråd, Troms Turlag, Naturvernforbundet, Holt Økopark, Amnesty og Fontenehuset var alle med å sette farge på januarkvelden. Entusiastisk bidro de til å spre målet med året: å få flere med, fjerne barrierer for deltakelse og øke kunnskapen om frivillig sektor.

Rundt om i hele fylket ble starten på Frivillighetens år markert disse to dagene. Med arrangementer, solboller i stormkast, digitale hilsener fra ordførere og frivillighet, mediasaker, kronikker, radioinnslag med mer har flomlyset vært rettet mot frivilligheten, og Troms og Finnmark har fått en pangstart på året.

Les mer om Frivillighetens år her

Til toppen