Tiltak for folkehelsearbeid

Under finnes en oversikt over pågående program og tiltak for folkehelsearbeid.

Logo for Sterk og Stødig - Klikk for stort bilde

Sterk og stødig er et konsept for styrke- og balansetrening for eldre, for å forebygge fallskader. Noen kommuner har utdannet instruktører og tilbyr gruppetrening. Kommuner som er interessert i tiltaket bes ta kontakt med Troms og Finnmark fylkeskommune. 

Kommuner i Troms og Finnmark som tilbyr Sterk og Stødig:

Alta
Porsanger
Senja
Nordreisa
Harstad

Frisklivssentraler

mennesker samlet til utendørs trening - Klikk for stort bilde

 

Frisklivssentralene er en kommunal helsetjeneste. Målet er å fremme helse og forebygge sykdom ved å gi tidlig hjelp til å endre levevaner og mestre helseutfordringer.

Frisklivssentralen skal bidra til redusert sykdomsbyrde og sammenhengende helsetjenester, og være en samarbeidspartner i kommunens folkehelsearbeid. 

 

Logoen til det nasjonale kostholdsprogrammet Fiskesprell. - Klikk for stort bilde

Fiskesprell er et nasjonalt kostholdsprogram som har som mål å øke sjømatkonsumet blant barn og unge. Troms og Finnmark fylkeskommune tilbyr Fiskesprellkurs for ansatte i barnehager og SFO, samt elever ved VG2 barne- og ungdomsarbeiderutdanningen (BUA), som del av det regionale folkehelsearbeidet.

Program for folkehelsearbeid i kommunene

Glade voksne og barn på tur - Klikk for stort bilde

 

Program for folkehelsearbeid i kommunene 2017-2027: Program for folkehelsearbeid i kommunene skal bidra til å styrke kommunenes langsiktige og systematiske folkehelsearbeid jf. folkehelseloven.


 

Se også:

Nærmiljøprosjektet i Finnmark 2015-2018 

Til toppen