Aktuelt Internasjonalt

OECD på studiebesøk i Finnmark

Torsdag 8. juni var Fylkeshuset i Vadsø klar for å ta i mot representanter fra OECD, som hadde sitt stopp i administrasjonsbyen denne dagen.

Over 100 ungdommer møtte opp på kræsjkurs i EU

Torsdag var det duket for Nordnorske Europadager ved fylkeshuset i Vadsø, og fylkesrådslederen åpnet programmet. Vadsø-ungdom tok turen for å lære mer om EU.

Grenseløst samarbeid for et levende Nordkalotten

Politikere og fagfolk fra hele Norge-Sverige-Finland markerte tiårsjubileet til Nordkalottens grensetjeneste på framtidsforum om «Den levende Nordkalotten» i Tromsø.

Troms og Finnmark blir med på EU-klimasatsing

Fylket er valgt ut til EUs samfunnsoppdrag for klimatilpasning – et samarbeid med 150 europeiske regioner og lokalsamfunn.

Frontet Troms og Finnmark i Brussel

  Viktigheten av å skape attraktive lokalsamfunn og muligheter for unge i Arktis var to av budskapene fylkesrådet i Troms og Finnmark frontet opp mot EUs ambassadør for arktiske saker, Michael Mann, under sitt besøk.

Krig i Europa som bakteppe i Nordkalottrådet

Nordkalottrådet og fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) mener man nå må se eksisterende samarbeid i nord i nytt lys.

Interreg Nordlig Periferi og Arktis 2021-2027 er i startfasen

Den første utlysningen for hovedprosjekter åpner 27. april. Lurer du på hvordan man søker midler? Nå kan du melde deg på informasjonsmøte.

Møtte EU-representanter

– Det er helt avgjørende at Nord-Norge har et ord med i laget når man i EU diskuterer arktiske og nordområderelaterte problemstillinger. Dette var Bjørn Inge Mos (Ap) hovedbudskap til EUs representanter.

4000 ubesatte stillinger i Troms og Finnmark: – Problematisk

  – Nå i november er det 4000 ubesatte stillinger i Troms og Finnmark. Det er problematisk, og det må det gjøres noe med, sier fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap).

Vi vil ha innspill om klima, kultur og turisme

Nordnorske aktører har mulighet til å delta i prosjekt som bidrar til økt kunnskap og kompetanse i og til befolkningen i regionen.

Til toppen