Aktuelt Internasjonalt

Til minne om Sigbjørn Eriksen (1936 - 2021)

– Det er med sorg vi har mottatt beskjeden om at en bauta i samarbeidet i nord er gått bort, sier fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap).

Ministermøte i Tromsø

– Barentssamarbeidet er Norges viktigste fredsprosjekt, sa Norges nye utenriksminister under møtet i Barents ministerråd i Tromsø i dag. 

Kjærlighet, laks og fraflytting

  Partene i Barentssamarbeidet møtes i Tromsø denne uken. Fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) åpnet Regionrådet i dag - og møtte den russiske guvernøren i Nenets.

Nordnorsk ungdomsengasjement vekket interesse

Under konferansen Arctic Circle i Reykjavik 14. oktober møtte unge voksne fra Troms og Finnmark regionale politikere og ledere for å diskutere ungdomsmedvirkning i Arktis. Resultatet ble et panel som vekket interesse blant det internasjonale publikum.

Solberg-regjeringen kutter i internasjonalt samarbeid i nord

– Solberg-regjeringens forslag til kutt på totalt 36 millioner kroner i de såkalte Interreg-midlene, svekker Norges nordområdepolitikk, sier fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap).

Høring på miljøkonsekvensene av Kolarctic CBC programmet

Frist for å svare på høringen om miljøkonsekvensene av Kolarctic CBC programmet 2021 – 2027 (Strategic Environmental Assessment - SEA) er 15. juni 2021.

Fotokonkurranse! Discover Barents 2020

Illustrasjonsfoto    Konkurransen er åpen fram   til 19. mars 2021

NORA - Utlysning til prosjektmidler

NORA lyser ut nye prosjektmidler. Søknadsfrist er 8. mars 2021.

Bli med på webinar

Sammen med Nordland fylkeskommune inviterer vi til webinar om Interreg-programmene Kolarctic, Nordlig Periferi og Arktis (NPA), Interreg Aurora og delområde Sápmi.

Kolarctic: Vil du påvirke tematikken for neste programperiode (2021-2027)?

Kolarcitc inviterer deg til å komme med dine innspill om programmet som skal styrke regionen vår fra 2021 til 2027.

Til toppen