Aktuelt Kultur
Tromsø bibliotek

Tirsdag 1. september markeres Nasjonal bibliotekdag over hele landet. Bibliotekene i fylket markere dagen på forskjellige måter.

 – Og la meg likevel samtidig slå fast, at dersom departementet vurderer å finansiere og opprette en egen filial i Nordland, krever vi også at det i samme vedtaksrunde finansieres, etableres og bygges et eget kunstmuseum i Finnmark, inkludert et samisk kunstmuseum i Karasjok.

Forfatteren Ingvild Holvik er tildelt 100 000,- i arbeidsstipend. Det er fylkesbibliotekene i Nordland og Troms og Finnmark som deler ut det årlige stipendet.

Tre unge kunstnere i et atelier

Anne Lindegaard Møller, Mihaly Stefanovicz og Markus Garvin er tildelt etableringsatelieret for nyutdannede kunstnere for 2020-2021.

Fylkesrådet i Troms og Finnmark har fordelt kr 2 029 000 til Den kulturelle spaserstokken. Ordningen skal sikre at eldre får ta en del i kunst- og kulturlivet.

På grunn av koronapandemien er Finnmark internasjonale litteraturfestival utsatt med ett år. Festivalen blir i Kirkenes 27.-30. oktober 2021 med samme tema som planlagt: UNDERVEIS.

Fylkesråd Anne Toril Eriksen Balto (Sp) deltok i kulturministerens møte om regionreformen på kulturområdet. Her kan du lese fylkesrådens budskap til regjeringen.

Styret i Nordnorsk filmkommisjon har på styremøte i dag ansatt Hilde Korsæth som Filmkommisjonær for Nord-Norge.

Fylkesrådet i Troms og Finnmark støtter Nord-Norges ungdomsfestival Ny Ung Kunst med 200 000,-.

Troms og Finnmark fylkeskommune gir økonomisk tilskudd til aktører innenfor kulturliv, friluftsliv og idrett. Koronasituasjonen medfører at svært mange av disse arrangementene nå må avlyses.

Til toppen