Aktuelt Kultur

Nesten 200 søkere til Trainee Finnmark

Fylkeskommunen deltar som traineebedrift i prosjektet Trainee Finnmark. Det er første gang et trainee-prosjekt testes ut i Finnmark, og responsen har vært formidabel.

100 000 kroner til kvenske/norskfinske formål i Finnmark

Fylkesråd for økonomi og kultur, Ronald Wærnes (Sp), har fordelt 100 000 kroner fra budsjettposten Midler til kvenske/norskfinske formål i Finnmark til seks prosjekter.

Nå kan du søke på Barentsstipendet for kunst og kultur 2023

Kunstnere, institusjoner og organisasjoner i hvert av medlemslandene i Barentssamarbeidet kan nå søke stipendet for 2023.

Søk om etableringsatelieret

Er du nyutdannet kunstner? Nå kan du søke om etableringsatelieret på Troms fylkeskultursenter. Søknadsfrist er 31. mai.

Kunstnerstipendet 2023 utdelt i Hammerfest

Tekstilkunstner Eevahenna Aalto mottok i dag årets kunstnerstipend i hjembyen sin, Hammerfest.

Har fått 456 000,- i støtte til oppgradering av fellesverksteder

Midlene fra Kulturrådet og Troms Holding AS skal brukes på tilpassing og oppgradering av grafikkverksted, treverksted og mørkerom ved Troms fylkeskultursenter.

24 festivaler i Finnmark har fått innvilget tilskudd i 2023

Fylkesrådet har fordelt kr 1 336 000 til festivaler i Finnmark. – Jeg er imponert over den frivillige innsatsen som legges ned i festivalene i fylket, sier fylkesråd for økonomi og kultur Ronald Wærnes (Sp).

Trenger du støtte til internasjonalt kultursamarbeid?

Gjennom Kreativt Europa, EUs program for kulturell og kreativ sektor, kan norske aktører innen kunst, kultur, film og TV søke om støtte til internasjonalt kultursamarbeid.

Filmstipendene for 2023 delt ut

Filmskaperne og produsentene Merete Korsberg og Carl Christian Lein Størmer er tildelt årets arbeidsstipend fra Troms og Finnmark fylkeskommune.

Kunstnerstipendet tildeles Eevahenna Aalto

Tekstilkunstner Eevahenna Aalto tildeles arbeidsstipendet for billedkunstnere og kunsthåndverkere i Troms og Finnmark 2023.

Til toppen