Aktuelt Kultur

Vil etablere nye fellesverksteder på Troms fylkeskultursenter

Troms og Finnmark fylkeskommune har fått kr 120 000 fra ARENA - tilskuddsordning for bygg og infrastruktur til etablering av nye fellesverksteder på Troms fylkeskultursenter-Kysten.

Støtte til regionale kulturaktører

Fylkesråd for økonomi og kultur Ronald Wærnes (Sp) har fordelt til sammen 615 000,- til seks regionale kulturaktører for drift og aktivitet i 2022. – Disse aktørene spiller en viktig rolle for kulturlivet i regionen vår, uttaler fylkesråden. 

Disse får støtte til kunstformidling i 2022

Seks arenaer for kunstformidling mottar til sammen 2 275 100,- i driftstøtte for 2022.

48 festivaler i Troms og Finnmark mottar støtte

Fylkesrådet har fordelt 3 626 000,- til 48 festivaler. Nå ser fylkesråd for økonomi og kultur Ronald Wærnes (Sp) frem til full aktivitet på festivalfronten fremover.

Samisk samarbeid i fokus

– En av de store utfordringene med samepolitikk og urfolkspolitikk er iverksetting, sa fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) da han ønsket over 100 deltakere velkommen til årets samekonferanse.

Kultursamarbeid i nord presentert for ministeren

Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge møttes i forrige uke. Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen påpekte verdien av kultursamarbeidet som et felles løft for landsdelen.

Lyser ut nytt forfatterstipend

For femte gang lyses det ut arbeidsstipend til forfattere bosatt i Nord-Norge. Nytt i år er at det lyses ut to stipend på 100 000 kroner, hvorav ett fortrinnsvis skal tildeles en forfatter med barn og unge som målgruppe.

TIFF 2022 er i gang

– Vi må sikre at vi har et rikt og mangfoldig kulturliv i hele Norge, også etter pandemien, sa fylkesråd Ronald Wærnes (Sp) i sitt innlegg under åpningskonferansen til TIFF.

Disse har fått tildelt gjesteatelieret i Tromsø i 2022

15 kunstnere, kuratorer og kunstkritikere fra Norge og utlandet har fått tildelt opphold på gjesteatelieret på Troms fylkeskultursenter i 2022.

Fylkeskulturprisen gikk til Kristin Mellem

Musiker og komponist, Kristin Mellem, mottar årets fylkeskulturpris fra Troms og Finnmark fylkeskommune. 

Til toppen