Aktuelt Kultur

Vil slå sammen filmselskapene i nord

Regjering og storting ønsker å styrke filmmiljøene i regionene. Nord-Norge er først ut, når begge fylkeskommunen i nord foreslår sammenslåing av filmselskapene som ivaretar filmindustrien i Nord-Norge.  

Arbeidsstipend tildelt Ramona Salo Myrseth

Kunstner og designer Ramona Salo Myrseth er tildelt årets arbeidsstipend for billedkunstnere og kunsthåndverkere i Troms og Finnmark.

Arbeidsstipend tildeles Mathilde Caeyers

Dansekunstner og koreograf, Mathilde Caeyers, er tildelt arbeidsstipendet for scenekunstnere i Troms og Finnmark 2022. 

Årets fylkeskulturpris tildeles Anstein Mikkelsen

Fotograf, filmskaper og forfatter Anstein Mikkelsen, er tildelt fylkeskulturprisen 2022. 

FilmCamp AS får 2,5 millioner for å videreutvikle filmsatsingen

Fylkesrådet har i sitt forslag til budsjett vedtatt å innvilge FilmCamp AS en grunnfinansiering på 2,5 millioner kroner.

Veien videre – tie etheenpäin

– Vårt arbeid for det kvenske og norskfinske er på ingen måte ferdig, sa fylkesråd Ronald Wærnes (Sp) ved åpninga av Kvenseminaret 2022 i Vadsø.

Åpning av utstillingen "Ressurser og identitet" ved Verdensarvsenteret for bergkunst i Alta

Fylkesråd for økonomi og kultur, Ronald Wærnes (Sp), deltok på åpningen av den nye utstillingen «Ressurser og identitet» ved Verdenarvsenteret for bergkunst  - Alta museum.

Arbeidsstipend for kunstnere

Vi lyser nå ut to arbeidsstipend til kunstnere bosatt i Troms og Finnmark. Det ene innen scenekunst, det andre innen billedkunst og kunsthåndverk. Søknadsfrist er 25. oktober.

Nominer din kandidat til fylkeskulturprisen 2022

Prisen deles ut til en aktør som har gjort en særlig innsats i og for kunst- og kulturlivet i Troms og Finnmark. Frist for å sende inn forslag er 25. oktober.

PressReader til alle folkebibliotek

Fylkestinget har bevilget kr. 85 000 til innkjøp av PressReader med tilgang til digitale medier i folkebibliotekene i Finnmark. 

Til toppen