Aktuelt Kultur

Krever stans i høring

Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge reagerer på manglende involvering, og krever at Kulturdepartementet stanser høringen om det regionale filmvirkemiddelapparatet.

Felles støtteordninger for kunst- og kulturfeltet er klar

For første gang skal det deles ut én fylkeskulturpris for Troms og Finnmark. I tillegg kan unge kunstnere og filmarbeidere søke stipend.

Snart kan festivalene søke tilskudd

For festivaler som skal arrangeres i 2021 er fristen for å søke støtte 1. desember. – Festivalene er viktige for både lokalsamfunn og regionen, sier fylkesråden.

Dugnad for hjertespråket

  – Fylket vårt rommer en stor samisk befolkning og vi har derfor et naturlig ansvar for å støtte og trygge samiske språk, sier fylkesråd Anne Toril Eriksen Balto (Sp) i anledning Samisk språkuke.

Kulturlivet overlever ikke på gode intensjoner

– I snart syv måneder har vi klamret oss til håpet om at alt blir bra igjen. Det gjør forhåpentligvis det. Vi må bare passe på at det er noen som kan gi oss gåsehud, tårer, latter, synsopplevelser og lyden av musikk når hverdagen der framme et sted fjerner de begrensninger vi fortsatt må leve i.

Slik feires Nasjonal bibliotekdag i Troms og Finnmark

Tirsdag 1. september markeres Nasjonal bibliotekdag over hele landet. Bibliotekene i fylket markere dagen på forskjellige måter.

Om kulturutvikling i Nord-Norge og NNKM

  – Og la meg likevel samtidig slå fast, at dersom departementet vurderer å finansiere og opprette en egen filial i Nordland, krever vi også at det i samme vedtaksrunde finansieres, etableres og bygges et eget kunstmuseum i Finnmark, inkludert et samisk kunstmuseum i Karasjok.

Årets arbeidsstipend gikk til Tromsø-forfatter

Forfatteren Ingvild Holvik er tildelt 100 000,- i arbeidsstipend. Det er fylkesbibliotekene i Nordland og Troms og Finnmark som deler ut det årlige stipendet.

Disse er tildelt etableringsatelieret for nyutdannede kunstnere

Anne Lindegaard Møller, Mihaly Stefanovicz og Markus Garvin er tildelt etableringsatelieret for nyutdannede kunstnere for 2020-2021.

To millioner til kulturtilbud for eldre

Fylkesrådet i Troms og Finnmark har fordelt kr 2 029 000 til Den kulturelle spaserstokken. Ordningen skal sikre at eldre får ta en del i kunst- og kulturlivet.

Til toppen