Arbeidsstipend tildeles Elle Sofe Sara

Skjermdump fra TFFK web-TV. En kvinne står ute i et vinterkledd landskap.  - Klikk for stort bildeStipendmottaker Elle Sofe Sara hadde fine kulisser da hun deltok på fylkestingets digitale møte. Foto: Skjemdump TFFK web-TV. Koreograf og filmkunstner, Elle Sofe Sara, er tildelt arbeidsstipendet for scenekunstnere i Troms og Finnmark 2021. 

Arbeidsstipendet er på kr 100 000 og har som formål å stimulere til utvikling av kunstnere som bor og virker i Troms og Finnmark.

– Elle Sofe Sara er et veldig godt eksempel på at det er mulig å tenke stort, selv med base i nord. Dette er arbeidsstipendets viktigste funksjon; å gi kunstnere muligheten til å skape og virke ut fra her vi bor, og dyrke frem og gjøre levebrød ut av sine kunstnerskap, uttaler fylkesråd for økonomi og kultur, Ronald Wærnes (Sp), i anledning tildelingen.

I sin begrunnelse har fagjuryen har lagt vekt på kunstnerens egenart og kunstneriske kvalitet i sine verk som koreograf for dansescenen og gjennom film.

Fagjuryen har videre lagt vekt på at Elle Sofe Sara nå er på et sted i karrieren hvor et arbeidsstipend er et betydelig verktøy for en videre satsing, og gir kraft til de oppgaver som ligger i det å utvikle og løfte sitt kunstnerskap inn i en internasjonal sammenheng.   

– Det er viktig at vi klarer å beholde skaperkraft og de kreative arbeidsplassene i nord. Elle Sofe Sara har en tydelig stemme som forteller sterke historier om tilhørighet, historie og identitet, som er viktig at når ut både nasjonalt og internasjonalt, avslutter fylkesråd Ronald Wærnes (Sp).  

Troms og Finnmark fylkeskommune vil gratulere og ønske til lykke med fremtidige prosjekter til Koreograf og filmkunstner Elle Sofe Sara.

Til toppen