Arbeidsstipend tildelt Ramona Salo Myrseth

Kunstner og designer Ramona Salo Myrseth er tildelt årets arbeidsstipend for billedkunstnere og kunsthåndverkere i Troms og Finnmark.

To personer smiler til kamera, foto - Klikk for stort bilde Troms og Finnmark fylkeskommune

Arbeidsstipendet er på 100 000,- og formålet er å styrke en billedkunstners eller kunsthåndverkers videre utvikling.

– Ramona Salo Myrseth har et originalt formspråk og kunstverkene hennes har et meningsbærende utgangspunkt i lokale håndverkstradisjoner fra hennes eget hjemsted og distrikt, uttaler fylkesråd for økonomi og kultur, Ronald Wærnes (Sp) i anledning tildelingen.

Utvalgt av fagpanel

Totalt kom det inn 19 søknader til årets arbeidsstipend for billedkunstnere og kunsthåndverkere.

Et fagpanel sammensatt av representanter fra Nordnorske bildende kunstnere, Samisk kunstnerforbund og Nordnorske kunsthåndverkere har valgt årets stipendmottaker.

Om Ramona Salo Myrseth

Ramona Salo Myrseth jobber som freelance kunstner og designer med Base i Kåfjord. Hun er utdannet klesdesigner fra Kunsthøgskolen i Oslo og arbeider med mange ulike uttrykk der håndverk og tekstil er hovedfokus.

Som kunsthåndverker, designer og tekstilkunstner arbeider hun i grenseland mellom kunst og design. Hennes mest kjente verk er det prisbelønte «Den samiske halvtimen».

Ramona Salo Myrseth forsker på ulike teknikker som brukes i utøvelsen av hennes kunstverk. Hun har kontakt med tradisjonsbærerne i lokalsamfunnet og holder derved utdøende håndverkstradisjoner i live samtidig med at hun samler og tilegner seg ny kunnskap som hun innlemmer i samtidskunsten på en særegen og oppsiktsvekkende måte.

Til toppen