TIFF 2021 er i gang

Fylkesråd Anne Toril Eriksen Balto sitter i en stol og ønkser velkommen til konferanse. - Klikk for stort bildeFylkesråd Anne Toril Eriksen Balto (Sp) fikk ønske velkommen til årets åpningskonferanse under TIFF 2021. Foto: Skjermdump. I sitt innlegg under åpningskonferansen til TIFF berømte fylkesråd Anne Toril Eriksen Balto (Sp) festivalen for sitt pågangsmot. – Nå er det viktigere enn noen gang å nå ut med gode opplevelser.

– Jeg vil berømme Tromsø Internasjonale filmfestival for pågangsmotet og viljen til å finne gode og trygge løsninger, slik at publikum også i år kan se kvalitetsfilm fra hele verden via en digital plattform, åpnet fylkesråd for plan, økonomi og kultur, Anne Toril Eriksen Balto (Sp).  

Fylkesråden mener det nå, mer enn noen gang, er viktig å nå ut med gode opplevelser.

Troms og Finnmark fylkeskommune er hovedpartner for Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF), som i år for første gang arrangeres som en heldigital festival.

På årets åpningskonferanse er fokuset rettet mot endringene filmbransjen opplever, samt de store diskusjonene som rir bransjen nå.

Fylkesråd Anne Toril Eriksen Balto (Sp) sa at filmbransjen og aktørene i nord samarbeidet godt, lytter til hverandre og definerer felles utfordringer i tett dialog med Troms og Finnmark fylkeskommune.

Samtidig pekte hun på flere utfordrende aspekter, herunder en dårlig dialog og prosess med staten når det kommer til forslag til større strukturelle endringer. Fylkesråd Balto (Sp) kom også med en direkte beskjed til Kulturdepartementet.

– Ordningene som nå ligger til høring er ikke gode nok!

Les også:

Frykter negative konsekvenser for filmbransjen

Krever stans i høring

Til toppen