– Og la meg likevel samtidig slå fast, at dersom departementet vurderer å finansiere og opprette en egen filial i Nordland, krever vi også at det i samme vedtaksrunde finansieres, etableres og bygges et eget kunstmuseum i Finnmark, inkludert et samisk kunstmuseum i Karasjok.

Forfatteren Ingvild Holvik er tildelt 100 000,- i arbeidsstipend. Det er fylkesbibliotekene i Nordland og Troms og Finnmark som deler ut det årlige stipendet.

Tre unge kunstnere i et atelier

Anne Lindegaard Møller, Mihaly Stefanovicz og Markus Garvin er tildelt etableringsatelieret for nyutdannede kunstnere for 2020-2021.

Fylkesrådet i Troms og Finnmark har fordelt kr 2 029 000 til Den kulturelle spaserstokken. Ordningen skal sikre at eldre får ta en del i kunst- og kulturlivet.

På grunn av koronapandemien er Finnmark internasjonale litteraturfestival utsatt med ett år. Festivalen blir i Kirkenes 27.-30. oktober 2021 med samme tema som planlagt: UNDERVEIS.

Fylkesråd Anne Toril Eriksen Balto (Sp) deltok i kulturministerens møte om regionreformen på kulturområdet. Her kan du lese fylkesrådens budskap til regjeringen.

Styret i Nordnorsk filmkommisjon har på styremøte i dag ansatt Hilde Korsæth som Filmkommisjonær for Nord-Norge.

Fylkesrådet i Troms og Finnmark støtter Nord-Norges ungdomsfestival Ny Ung Kunst med 200 000,-.

Troms og Finnmark fylkeskommune gir økonomisk tilskudd til aktører innenfor kulturliv, friluftsliv og idrett. Koronasituasjonen medfører at svært mange av disse arrangementene nå må avlyses.

Nå kan du søke på stillingen som filmkommisjonær i Nord-Norge. Filmkommisjonærens første oppgave blir å etablere Nordnorsk filmkommisjon AS.

Til toppen