Disse er tildelt etableringsatelieret for nyutdannede kunstnere

Tre unge kunstnere i et atelier - Klikk for stort bildeMihaly Stefanovicz, Anne Lindegaard Møller og Markus Garvin. Anne Lindegaard Møller, Mihaly Stefanovicz og Markus Garvin er tildelt etableringsatelieret for nyutdannede kunstnere for 2020-2021.

Troms og Finnmark fylkeskommune lyser hvert år ut kostnadsfritt etableringsatelier for nyutdannede visuelle kunstnere.

Ordningen ble etablert i 2014, og siden har 13 kunstnere benyttet seg av tilbudet. I år har det vært en økning i antall søknader om etableringsatelieret, med flere søkere utdannet ved andre kunstutdanningsinstitusjoner enn Kunstakademiet i Tromsø. Dette viser at Troms og Finnmark er et attraktivt fylke for unge, kreative mennesker å etablere seg i etter avsluttet utdanning.

Anne Lindegaard Møller er opprinnelig fra Danmark, og har studert kunst både i hjemlandet og Sverige. Hun arbeider med kunst som krester rundet menneskets relasjon til sine omgivelser, mennesket i naturen-hun jobber med tekst, bilde, installasjon og objekter.

Mihaly Stefanovicz, som kommer fra Ungarn, og Markus Garvin jobber begge to med digital kunst, foto og videoproduksjon. Stefanovicz jobber for tiden med en serie videoverk under navnet "Document". Garvin har de siste årene beveget seg fra tegning til videospill og VR installasjoner.

De tre unge kunstnerne har alle en mastergrad i samtidskunst fra Kunstakademiet i Tromsø, og ønsker å etablere seg i yrket i Troms og Finnmark. De danner et lite kollektiv og har kunstneriske praksiser som passer godt sammen.

Formålet med etableringsatelier er å støtte nyutdannede billedkunstnere og kunsthåndverkere som har som hensikt å etablere seg med sitt yrke i fylket. En intensjon med denne ordningen er at den skal bidra til å skape mer fellesskap mellom nyutdannede kunstnere og etablerte kunstnere ved Troms fylkeskultursenter.

Atelier tildeles av romfordelingsutvalget ved Troms fylkeskultursenter for et år om gangen med mulighet for forlengelse. Romfordelingsutvalget som innstiller tildeling av rom overfor Troms og Finnmark fylkeskommune har bestått av kunstnere Liv Bangsund og Trond Ansten.

Til toppen