Festivalen Ny Ung Kunst får 200 000,- i støtte

Klikk for stort bildeFylkesråd for plan, økonomi og kultur/fylkesrådets nestleder, Anne Toril Eriksen Balto (Sp). Foto: Lars Åke Andersen. Fylkesrådet i Troms og Finnmark støtter Nord-Norges ungdomsfestival Ny Ung Kunst med 200 000,-.

Ny Ung Kunst (NUK) er en ungdomsfestival, samt et forsknings- og utviklingsprosjekt som Festspillene i Nord-Norge arrangerer årlig.

–Ny Ung Kunst er en viktig ungdomsfestival, der formålet er å skape engasjement rundt ungdom når det gjelder kunst og kultur. Forskningsprosjektet er en viktig arena for å styrke kunst- og kulturmiljøet og samholdet blant unge, på tvers av kjønn, etnisitet, religion og funksjonsevne, sier fylkesråd for plan, økonomi og kultur Anne Toril Eriksen Balto (Sp).

Samarbeid med UiT

Forsknings- og utviklingsprosjektet gjøres i samarbeid med Norges Arktiske Universitet (UiT) og er nå midtveis i en nasjonal pilot for å utvikle metodikk hvor unge kan utvikle sitt talent og samskape på tvers av kjønn, etnisitet, identitet, religion og funksjonsevne, for inkluderende kunst- og kulturprosjekter.

Festivalen er en arena for kunstfaglig og inkluderende prosesser hvor alle deltar på like vilkår.

Vårt mål er å bidra til å skape og rekruttere til et inkluderende kunst- og kulturliv i nord, der dette nybrottsarbeidet med forskning er et viktig bidrag på et nasjonalt og internasjonalt nivå, avslutter fylkesråd Anne Toril Eriksen Balto (Sp).

Til toppen