Gjesteatelieret på Troms fylkeskultursenter

Gjesteatelieret/The Guest Studio, Troms fylkeskultursenter - Klikk for stort bildeGjesteatelieret/The Guest Studio, Troms fylkeskultursenter Jasmina Bosnjak/Frank Ludvigsen   Vi eier og driver gjesteatelieret på Troms fylkeskultursenter i Tromsø. Kunstnere, kunsthåndverkere, kuratorer og kunstkritikere fra Barentsregionen og Sápmi oppfordres til å søke. 

Go to the English version of this page

Vi gjør oppmerksom på at pandemisituasjonen kan medføre endringer og begrensninger i forhold til gjennomføring av opphold. Nasjonale, regionale og lokale pandemiregler vil til enhver tid være gjeldende. 

Søk om gjestekunstneropphold på gjesteatelieret i Tromsø 

Søknadsfrist

15. desember 2021 for gjesteopphold i 2022

Gjesteatelierordningene er en del av fylkeskommunens strategi for å øke internasjonalt samarbeid og støtte utvekslingsmuligheter for kunstnere og institusjoner i regionen.

Gjesteatelieret ved fylkeskultursenteret er fullt møblert og består av oppholdsrom, bad (inkl. vaskemaskin og tørketrommel), kjøkken (35 m2) og arbeidsrom/atelier (20 m2). Det er hvite vegger, stor takhøyde og gode lysforhold. Gjesteatelieret tilbyr gratis trådløst nettverk.    

Retningslinjer

  • Gjesteatelierordninga er et tilbud til profesjonelle kunstnere/kunsthåndverkere som ønsker å bo og arbeide i Tromsø for en begrenset periode.
  • Gjesteatelierordningen er spesielt rettet mot kunstnere, kunsthåndverkere, kuratorer og kunstkritikere fra Nord-Norge/Barentsregionen/Sápmi, men andre kan også søke.
  • Vi stiller vederlagsfritt bolig og atelier til disposisjon for gjestende kunstnere/ kunsthåndverkere m.fl. Tilgang på fellesverksteder på Troms fylkeskultursenter er inkludert.
  • Kunstnere, kunsthåndverkere, kuratorer og kunstkritikere   kan søke om opphold i en periode fra min. 2 uker til maks. 2 måneder.
  • I behandling av søknaden vektlegges samarbeid med profesjonelle aktører på Troms fylkeskultursenter, lokale aktører i det visuelle kunstfeltet, søkers prosjektbeskrivelse for opphold, samt tiltakets effekt i lokalsamfunnet. 
  • 1-2 kunstnere, kunsthåndverkere, kuratorer og kunstkritikere kan søke opphold samtidig. Dersom to ønsker samtidig opphold, forutsetter det deling av atelier, bad, kjøkken og soverom.
  • Gjesteatelieret kan ikke brukes i forbindelse med privat opphold i Tromsø, eller som et rent overnattingstilbud. 
  • Fylkeskommunen driver også egne artist-in-residence og nettverksprosjekter i Barentsregionen, og tilrettelegger for kunstnerutveksling. Kunstnere tilknyttet disse prosjektene kan i perioder prioriteres.
  • Kontrakt skal underskrives med eier før gjesteopphold. Atelieret kan ikke benyttes til fremleie eller av andre kunstnere enn den/de som har inngått kontrakt for perioden.

Go to the English version of this page

A-i-R programmer

Nordisk-baltisk A-i-R - program ved Troms fylkeskultursenter som støtter kunstnernettverk og kunstnere fra land i Norden og Baltikum, samt lokale kunstnerorganisasjoner.

Til toppen