Nesten 200 søkere til Trainee Finnmark

Fylkeskommunen deltar som traineebedrift i prosjektet Trainee Finnmark. Det er første gang et trainee-prosjekt testes ut i Finnmark, og responsen har vært formidabel.

En ung kvinne smiler mot skjermen sin, hun smiler bredt. Bildet er tatt inne på et kontor. - Klikk for stort bildeIllustrasjonsfoto: ansatt ved fylkeshuset i Vadsø. Sunniva Tønsberg Gaski/TFFK

Trainee Finnmark har som mål å trekke nyutdannede til stillinger i regionen. Trainee Finnmark er ledet av Orinor næringshage, i samarbeid med andre næringshager, deriblant Linken næringshage i Vadsø.

Les mer om Trainee Finnmark på prosjektets nettsider.

Til sammen er det kommet inn nesten 200 søknader på ulike traineestillinger rundt omkring i Finnmark. Fylkeskommunen har alene fått inn 49 søkere til stillingen som deles mellom fem avdelinger, og er innen fagfeltet klima og miljø.

Skal innom flere avdelinger

En kvinne smiler til kamera. - Klikk for stort bildeFylkesråd for næring, plan og miljø Marlene Berntsen Bråthen (Sp). Tromsø kommune

I fylkeskommunen har næringsavdelingen, avdeling voksenopplæring, karriere og integrering, samferdselsavdelingen, fylkesrådsleders kontor, samt avdeling for kultur og miljø, gått sammen for å tilby en variert traineeperiode. Traineen som ansettes vil da jobbe mellom to til tre måneder i hver avdeling, og arbeidsoppgavene vil orientere seg rundt fagfeltet klima og miljø i hver av avdelingene.

Fylkesråd for næring plan og miljø, Marlene Berntsen Bråthen (Sp) er glad for suksessen med prosjektet, og det store antallet søkere til stillingen i fylkeskommunen.

– Det er fantastisk med så mange søkere til Trainee Finnmark, og utrolig bra at så mange har søkt på stillingen i fylkeskommunen. Trainee Finnmark har blitt en suksess allerede det første året, og jeg gleder meg til å følge med på fortsettelsen, sier Bråthen.

Fornøyd prosjektleder

Prosjektleder i Linken næringshage, Marie Hortman, er veldig fornøyd med søkertallene. Og gleder seg til det kommende året.

– Det er helt fantastisk å se de gode søkertallene til årets traineestillinger. Det lover veldig godt for det kommende året, hvor vi skal bidra til å gi våre traineer godt samhold, og gode opplevelser i deres år som trainee, sier Hortman.

Prosjektet satser, i tillegg til å gi traineene spennende og utfordrende stillinger inne ulike fagretninger, også på å skape et sosialt felleskap mellom alle traineene, og gi dem gode opplevelser fra Finnmark, som forhåpentligvis skal resultere i at flere ønsker å fortsette karrieren i Finnmark etter endt traineeperiode.

Til toppen