Støtter bygningsvern med 590 000,-

Anne Toril Eriksen Balto - Klikk for stort bildeFylkesråd for plan, økonomi og kultur/fylkesrådets nestleder, Anne Toril Eriksen Balto (Sp). Foto: Lars Åke Andersen.  Tilskuddsordningen «Redningsplanken» er ment som førstehjelp til verneverdige bygninger og anlegg i påvente av permanente tiltak.

Her finner du oversikt over alle prosjektene som får støtte (PDF, 199 kB)

– Erfaringer fra tidligere tildelinger viser at selv beskjedne summer utløser omfattende egeninnsats. På denne måten sikrer vi bygninger som er viktige elementer i kulturlandskapet. Selv om bygningen er gått ut av tradisjonell bruk, viser det seg ofte at eier ser nye bruksmuligheter bare bygningen blir satt i stand, sier fylkesråd for plan, økonomi og kultur, Anne Toril Eriksen Balto (Sp).

Ordningen er en videreføring av Troms fylkeskommunes tilskudd til strakstiltak, og det er derfor bare kommet inn søknader fra Troms.

Fjøs, låver, naust og sjåer

Uthusbygninger som fjøs, låver, naust og sjåer har blitt prioritert i tildelingene.  For 2020 kom det inn 42 søknader hvorav 40 var søknadsberettiget.

Dette sommerfjøset på Medby, Senja, er ett av de mange tiltakene som får støtte fra Redningsplanken i år.

Sommerfjøs på Senja - Klikk for stort bildeFoto: Troms og Finnmark fylkeskommune.  Alle søknadsberettigede får tilskudd i år, med beløp fra 10.000 til 20.000 kroner. Sammen med tilskuddet gir fylkeskommunene også veiledning om restaurering og om andre støtteordninger.

Til toppen