Aktuelt Næringsutvikling

Støtter innovasjon i romindustrien

Fylkesrådet gir nær 1,9 millioner til prosjekt som skal hjelpe oppstartsbedrifter innen romindustri og jordobservasjon i Troms. – Vil bidra til et innovativt næringsliv, sier fylkesråd Marlene Berntsen Bråthen (Sp).

Gir 4 millioner til internasjonalt senter for romindustri i Tromsø

Fylkesrådet i Troms og Finnmark bevilger 4 millioner kroner til etablering av Arctic Phi Lab i Tromsø.

Foreslå nordnorske kandidater til internasjonal matmesse

Vet du om bedrifter som representerer den beste maten og reiselivet som Nord-Norge har å by på? Vi skal samle delegasjonen til Internationale Grüne Woche (IGW) 2024 i Berlin, en av verdens største forbrukermesser.

1 million til butikker i utkantstrøk

Med fylkesrådets bevilging på nær 1 million kroner vil 14 nærbutikker i Troms nå få større handlingsrom for driftsåret 2023.

Fylkeskommunen innvilger 1,77 mill. til prosjekter som skal løfte landbruket i Finnmark

Fylkesrådet har i møte 28. juni besluttet å innvilge totalt 1,77 mill. til tilrettelegging, rekruttering og kompetanseheving i landbruket.

Blir et anlegg i verdensklasse

Med fylkesrådets tildeling på 8 millioner kroner kan Havbruksstasjonen i Tromsø nå sette i gang med å ferdigstille siste del av RASforsk, landets mest moderne forskningsanlegg for resirkulering av vann.

Planprogram regional plan for klimaomstilling i Finnmark vedtatt

Fylkestinget har vedtatt planprogram for Regional plan for klimaomstilling i Finnmark.  Mindre klimagasser, k limatilpasning og b evaring av naturmangfold er hovedmålene.

Nesten 200 søkere til Trainee Finnmark

Fylkeskommunen deltar som traineebedrift i prosjektet Trainee Finnmark. Det er første gang et trainee-prosjekt testes ut i Finnmark, og responsen har vært formidabel.

– Fylkeskommunen ønsker at Forsvaret er tydelig på sitt behov

3.-4. mai møttes små- og mellomstore bedrifter (SMB) forsvarssektoren for å bygge nettverk og introdusere seg for hverandre.

38 millioner til bærekraftig samfunnsutvikling

Har du et prosjekt som bidrar kan bidra til bærekraftig samfunnsutvikling i nord? Nå kan du søke økonomisk støtte til ditt prosjekt fra ordningen Arktisk 2030. 

Til toppen